donderdag 15 mei 2014

Bestuursbijeenkomst Stichting Jabikspaad Fryslân

Woensdag 14 mei 2014

Vergadertafel in de Jacobshoeve

Wel en wee van pelgrims
In de Jacobshoeve te Sint-Jacobiparochie komen we vanavond als bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân bijeen voor een bestuursvergadering.
Rond de grote vierkante vergadertafel is er eerst gelegenheid om elkaar te bevragen en iets te vertellen over elkaars lief en leed, over alle ups en downs, die ook wij als mens en pelgrim, thuis en ver van huis ervaren en beleven. Het zijn de verhalen van alledag, zoals pelgrims die ook aan elkaar vertellen op de avonden als ze bijeen zitten na een lange dag fietsend of wandelend pelgrimeren. Ieder mens heeft een eigen levensverhaal van wel en wee, zo ook wij als bestuurders, wat ook vanavond weer zo nadrukkelijk blijkt als we elkaar vertellen over wat ons raakt, verheugt en verdriet.
Daarna is de 'weg' vrij voor het zakelijke deel van onze bestuursvergadering.

Zomerexpositie 2014 over Pelgrimeren
We krijgen een rapportage vanuit de voorbereidingsgroep van de Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk, van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en van onze Stichting Jabikspaad Fryslân over de in ontwikkeling zijnde Zomerexpositie over pelgrimeren, die vanaf 4 juli 2014 op de zaterdagen kan worden bezichtigd in De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie.
Twee dagen voorafgaand aan de opening van deze tentoonstelling zullen alle vrijwilligers worden voorbereid. We hopen dat we nog een positief besluit op een ingediend subsidieverzoek ontvangen, opdat ook nog voorafgaand aan deze bijzondere Zomerexpositie voldoende financiële dekking is gevonden voor de daartoe door ons te maken kosten.

Bestuurlijke ins en outs
We bereiden het bestuursgesprek voor dat we binnenkort zullen hebben met ons collega-bestuur van de Stichting Jacobspad Groningen/Drenthe.
Inmiddels staan alle beschikbare Jabiksrûntsjes in de categorie 'Actueel' op onze website, dus wie de eerste wandelrondes op en nabij het Jabikspaad wil wandelen of fietsen, kan op onze website nu de route-informatie downloaden.
We zijn van plan om in de maand juni 2014 weer een Nieuwsbrief te publiceren; een korte deze keer, met vooral ook aandacht voor de genoemde Zomerexpositie 2014 over Pelgrimeren.
Evenals altijd passeren ook allerlei routezaken de revue, over wandelnetwerken nabij Oranjewoud, in Steenwijkerland, naar en in Hasselt en het in ontwikkeling zijnde Wandelnetwerk Stadsregio. Ook bewegwijzering en informatieborden vragen onze bestuurlijke aandacht.
Verder lopen er allerlei zaken rondom Apps, website, subsidieaanvragen, en de richtlijnen van de Raad van Europa met betrekking tot de bewegwijzering van Europese pelgrimswegen.

Geen opmerkingen: