donderdag 3 april 2014

Jabikspaadbestuur bijeen in de Jacobshoeve

Woensdag 2 april 2014

Schilderij van De Groate Kerk, van Lize Marie van obs De Opstap 

















Terugblikken in de Jacobshoeve
In de mooie gastenkamer van de Jacobshoeve in Sint-Jacobiparochie komen we vanavond als bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân bijeen, om allerhande lopende en nieuwe zaken omtrent ons Fries-Overijsselse pelgrimspad met elkaar te bespreken.
Maar eerst blikken we even terug op de aangename avond, die wij vorige week vrijdag met elkaar beleefden, als waren wij toen pelgrims onderweg, tijdens de avondmaaltijd gezellig bijeen, verhalend over vervlogen en aanstaande pelgrimages.
Ook bespreken we de resultaten van de geslaagde jaarlijkse 'Bildtse Soete Grouwe Ortefergadering' van zaterdag 22 maart 2014 in het Jabikshuus van De Groate Kerk te Sint-Jacobiparochie.

De blik vooruit
En dan richten we onze blik vooral vooruit, op de activiteiten die wij in de komende weken en maanden zullen ontplooien.
Zo spreken wij onder andere over:
  • De voorbereiding en uitvoering van de Zomerexpositie 2014, die in De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie aanvang juli 2014 zal worden geopend, met als thema: 'Pelgrim, in gedachten onderweg'.
  • De beoogde publicatie van een boekje met daarin alle stempel van het Jabikspaad, inclusief een toelichting op die stempels; waarvan inmiddels een eerste proefdruk gereed is.
  • De voortgang met betrekking tot de nieuwe website, nu we een aanbieding van een websitebouwer en -hoster hebben.
  • Het plan om een pilotproject te starten teneinde een eerste App te ontwikkelen, als voorloper voor een App voor het gehele Jabikspaad.
  • De planvorming aangaande de nieuwe 'Jabiksrûntsjes' die dit seizoen zullen worden gepresenteerd aan belangstellende wandelaars en fietsers.
  • Allerlei Jabikspaad-routezaken, over bijvoorbeeld bewegwijzering, stempelposten, informatiepanelen, archivering en stempels.
  • Financiële zaken zoals de Kascontrôle 2013, ons nieuwe bankrekeningnummer wegens de fusie van onze Friesland Bank met de Rabobank, de opvolging van subsidieverzoeken bij de provincie Fryslân en bij de gemeenten waar het Jabikspaad doorheen loopt.
We hebben vandaag een voortvarend tempo bij het behandelen van alle agendapunten, en het resultaat is dan ook dat we nagenoeg alle agendapunten hebben afgewikkeld. Enkele items parkeren we tot nader order, want over enkele weken komen we wel eens weer bijeen, om dan die enkele resterende agendapunten met elkaar te bespreken.

Geen opmerkingen: