zondag 2 maart 2014

Klaske Atema & Elsje van der Velde exposeren samen in De Hege Stins

Zondag 2 maart 2014
Schilderij van Klaske Atema

Expo januari & februari 2014
In de maanden januari & februari 2014 exposeerden Klaske Atema uit Bitgummole en Elsje van der Velde-Steenbeek uit Stiens gezamenlijk enkele van hun tekeningen en schilderijen in ons kerkelijk centrum 'De Hege Stins' te Stiens.

Klaske Atema
Klaske tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Ze volgde verschillende teken- en schildercursussen, en leerde zo diverse technieken en materialen te gebruiken.
Naast vrij werk maakt ze ook in opdracht aquarellen, portretten van mens en dier, en tekeningen in potlood, pen, houtskool en softpastel.
Ze heeft een aantal Friese en Bildtse boeken geïllustreerd. Haar sfeervolle tekeningen van gebouwen en straten in Bitgum, Bitgummole en Ingelum zijn te vinden op de verjaardagskalenders van Bitgum (2000) en Menameradiel (2008). Op de kalender van de gemeente Menameradiel zijn dertien kerken afgebeeld, uit elk dorp van deze gemeente één kerktekening.
Klaske Atema schildert bijvoorbeeld ook een foetus op ganzeneieren, als zwangerschapscadeautje; of bijvoorbeeld een baby met geboortenaam & geboortedatum, als felicitatie bij de geboorte van een kind.
Schilderij van Elsje van der Velde

Elsje van der Velde
In 1995 begon Klaske Atema met het aanbieden van aquarelcursussen aan huis, en sinds 1998 in haar atelier. Eén van haar leerlingen is Elsje van der Velde-Steenbeek.
Elsje heeft inmiddels enkele jaren schilderles in aquarelleren  gehad van Klaske Atema. Meestal werden gedurende die schilderlessen de onderwerpen door haar docente Klaske gekozen, om zo verschillende methodes te oefenen.
Thuis is Elsje ook gaan schilderen. Haar interesse ligt vooral bij het schilderen van bloemen en beesten. Inmiddels heeft Elsje van der Velde ook enkele kleine aquarelschilderijen op canvas gemaakt.

Geen opmerkingen: