woensdag 5 maart 2014

Het verhaal van Nijkleaster gaat verder

Dinsdag 4 maart 2014
Presentatie van Hinne Wagenaar over De Ferdjipping

Het verhaal gaat door
Voorafgaand aan onze bestuursvergadering van de Stifting Nijkleaster komen we een uur eerder bijeen in de voorkerk van de Sint-Radboudkerk te Jorwert; samen met enkele anderen, die nauw betrokken zijn bij het reilen en zeilen van Nijkleaster, het in opbouw zijnde nieuwe klooster in het Friese Jorwert.
We staan aan de vooravond van een fondsenwervingsactie, waarbij we over ruim een week op zoek gaan naar tenminste honderd speciale donateurs, die allen bereid zijn om tenminste duizend euro te schenken aan Nijkleaster, om daarmee de verbouw van de voorkerk van de Sint-Radboudkerk mede mogelijk te maken.

Exclusief programma voor 100 VIP's
De eerste honderd deelnemers van deze bijzondere actie krijgen tijdens een VIP-programma in september 2014 als dank onder andere een fotografisch kunstwerk aangeboden van de beeldende kunstfotograaf Han Reeder. Tijdens deze exclusieve middag zullen deze belangrijke donateurs ook architect Romke Lemstra, fotograaf Han Reeder, auteur Geert Mak en bestuursvoorzitter Henk Kroes ontmoeten. Het zijn deze donateurs die het uiteindelijk mogelijk gaan maken dat komende zomer in de voorkerk van deze eeuwenoude dorpskerk een verdiepingsvloer (De Ferdjipping) wordt gebouwd, waarop een extra verblijfsruimte wordt gecreĆ«erd, die wegens de groei van het aantal activiteiten en van de toenemende bezoekersaantallen gewenst is. Nijkleaster kan dan volgend jaar weer verder doorgroeien qua activiteiten en aantal deelnemers.

Drie presentaties over bouwen & werven
Tijdens dit aanvangsuur verzorgen pionierspredikant Hinne Wagenaar, communicatiemedewerker en fondsenwerver Gerko Last en architect Romke Lemstra een presentatie, waarin ze de bouwplannen met betrekking tot de nieuwe verdiepingsvloer en de plannen voor fondswerving presenteren.
We zijn onder de indruk van de mooie bouwplannen, van de goed voorbereide geldwervingsactie en van alle initiatieven die in het kader van deze donateursactie worden ontplooid.
We hopen dat deze mooie plannen en de beoogde bestemming veel donateurs zal aanzetten om een majeure bijdrage te geven, waarmee ze de 2e bouwfase van Nijkleaster mede mogelijk maken, en na deze verbouw trots zullen zijn op het mooie resultaat van deze nieuwe verdiepingsvloer en de daarop dan in te richten verblijfsruimte.

Reguliere bestuursvergadering
Na deze presentaties pauzeren we kort, waarna we afscheid nemen van onze gewaardeerde ambassadeurs van Nijkleaster, waarna we aanvangen met de reguliere bestuursvergadering.
We spreken vanavond onder ander over zaken zoals: acties en realisatie, ingekomen stukken, vergaderprotocol, vooruitblik op de derde bouwfase, het rooster van benoeming en aftreden van bestuurders, onze nieuwe aandachtsfunctionaris voor religieuze kunst, de Kleasterried en haar activiteiten, en onze plannen om korte films te laten maken over de kunstenaars, die al in deze fase van ontwikkeling van het nieuwe klooster zo vriendelijk zijn om mooie kunstwerken aan Nijkleaster te schenken, die later een prominente plaats zullen krijgen in het nieuwe Friese klooster, opdat Nijkleaster tevens een fraai aangeklede kloostervestiging wordt, waar mooie religieuze kunst mede voor een passende kloostersfeer zal zorgen.

Geen opmerkingen: