maandag 10 maart 2014

Een huis voor God

Maandag 10 maart 2014
Een huis voor God in De Hege Stins te Stiens


















Godshuizen in hout en steen
Vorig jaar is ons kerkelijk centrum De Hege Stins behoorlijk onder handen genomen, door het interieur grondig te vernieuwen.
In het kader van dat herinrichtingsproject hebben enkele gemeenteleden onder leiding van ons gemeentelid Rinnie Nauta meegedaan aan een symbolisch bouwproject, een kunstproject, dat als titel kreeg: 'Een huis voor God'.
God wil overal wonen, waar mensen voor God een huis bouwen. Eeuwenlang zijn godshuizen gebouwd in hout & steen, bijvoorbeeld: kapellen, kerken, basilieken en kathedralen. Maar je mag zeker ook je hart beschouwen als een huis voor God, dus ... zet je deur maar open!

Expositie van een symbolisch bouwproject
Om ons er later aan te herinneren dat we in het jaar 2013 fysiek verder hebben gebouwd aan één van onze Stienser godshuizen, hebben 15 gemeenteleden samen hun kleurrijke compositie gemaakt van 'Een huis voor God', zulks naar een ontwerp van Rinnie Nauta.
Voor dit kunstwerk is gebruik gemaakt van platte houtvormen van bijvoorbeeld triplex, balkjes, panlatten en schuttingplanken.
Nadat iedereen zijn of haar deel van dit kunstwerk had gemaakt, was het uiteraard een uitdaging om van dit kleurrijke geheel van verschillende vormen & kleuren een aantrekkelijke compositie te maken.
Dat die exercitie óók goed is gelukt, kan iedere bezoeker van De Hege Stins bewonderen, want dit mooie kunstwerk hangt al geruime tijd in de smaakvol gerenoveerde ontvangsthal van ons kerkelijk centrum te Stiens.

Geen opmerkingen: