woensdag 5 februari 2014

Welke issues zijn bepalend in hun leven?

Woensdag 5 februari 2014
Beeldend werk van eerstejaars studenten van Creatieve Therapie @ Stenden


















Mentaal probleem?
Als je over zo'n twee of drie jaar eens mentaal in de problemen komt, zorg er dan voor dat je wordt bijgestaan door één van de beeldende therapeuten, die momenteel als eerstejaars studenten van de verkorte route in opleiding zijn bij de HBO-Bachelor-opleiding Creatieve Therapie (CT) van Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Wedden dat het je niet lukt?
In het zojuist afgeronde tweede onderwijsmoduul van hun eerste opleidingsjaar hebben deze CT-studenten geleerd om aan hun eigen en aan elkaars beeldend werk te zien welke issues bepalend zijn voor hun eigen leven en voor het leven van hun medestudenten.
De eindresultaten van dit onderwijsmoduul hangen en staan momenteel geëxposeerd in de etalage van de opleiding CT, langs de Kennisboulevard van ons Leeuwarder hogeschoolgebouw.
Iedereen die langs deze tentoonstelling loopt, wordt met behulp van een informatiebord uitgedaagd om de gepresenteerde werken te bekijken, om te achterhalen wat de bepalende issues zijn in het leven van de makers van dit werk.
Wedden dat het je niet lukt om dat eruit af te lezen?; zo daagt de tekst van dat informatiebord je uit.

Studenten ontwikkelen zich door tot Creatieve Therapeuten
Maar deze studenten gaan nog een stap verder; hun ontwikkeling gaat nog veel verder.
Over ongeveer een jaar zijn deze CT-studenten in staat om jouw belangrijke issues ook in jouw beeldende producten waar te nemen.
En ze gaan nóg een stap verder, want nog eens een half jaar later trekken deze creatieve therapeuten in opleiding jou (als je persoonlijk in een crisis verkeert) - middels een intelligent gekozen serie beeldende uitdagingen - weer uit je persoonlijke moeras.

CT-studenten dagen je uit
De CT-studenten die hier momenteel hun werk etaleren, dagen alle voorbijgangers van deze vitrine uit om bij elk product/beeld het juiste thema van de betreffende persoonlijke issues met een whiteboard-marker op het vitrineglas te schrijven.
Alle goede oplossingen worden beloond met een 'analoge beeldanalyse-tool'.
 
Lukt het jou om die persoonlijke issues van deze beeldende werken af te lezen?

Geen opmerkingen: