zondag 2 februari 2014

Brainstorm over een nieuwe website voor het Jabikspaad

Woensdag 29 januari 2014
Huisstijl van het Jabikspaad

Jabikspaadbestuur
In deze extra vergaderavond van het bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân staat een brainstorm centraal met het oog op de beoogde nieuwe website voor het Jabikspaad, het pelgrimspad van Sint-Jacobiparochie naar Hasselt, dat de aanlooproute is naar het meer dan 3.000 kilometer zuidwestelijk gelegen Santiago de Compostela in Spanje.
Voordat we met deze werkvorm aanvangen, passeren nog een aantal lopende bestuurszaken de revue, van toepassing tussen de voorgaande januari-vergadering en de komende februari-vergadering van ons stichtingsbestuur.

Website varia
We bespreken wat we van onze huidige website mee gaan nemen naar de nieuwe website. Er worden afspraken gemaakt over de verdeling van taken voor wat betreft het ontwerpen, ontwikkelen, beheren en actualiseren van de nieuwe website. De site map vraagt nog nader overleg. Over de huisstijl zijn we het snel eens: actuele stijl en kleurstelling van de symbolen en kleuren van het Jabikspaad blijven gehandhaafd, want die voldoen prima.

Taalbeleid
Dan volgt een gesprek over de voertaal van de website. Waar de voertaal op de huidige website aanvankelijk tweetalig (Fries & Nederlands) is, willen we naar de toekomst ten behoeve van de steeds groter wordende belangstelling van ook buiten Fryslân het Nederlands als primaire voertaal behouden - zoals dat nu ook het geval is - en daarnaast een open en actieve opstelling aannemen ten aanzien van het gebruik van alle talen en dialekten, die op en langs het Jabikspaad worden gesproken, waaronder bijvoorbeeld ook het Fries, Bildts, Stellingwerfs en Overijssels.

Interactie en organisatie
Verder willen we de website zo interactief mogelijk maken, opdat belangstellenden van het Jabikspaad en de ervaren Jabikspaad-wandelaars en -fietsers hun vragen, ervaringen en reacties op de nieuwe website kunnen inbrengen.
Verder komen allerlei andere aspecten aan de orde, bijvoorbeeld met betrekking tot: smartphone-toepassingen, gps-gebruik, tekst- en beeldmateriaal, kosten en dekking (projectsubsidie), taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, en nog allerlei andere en nieuwe tips en suggesties voor een aantrekkelijke nieuwe website voor het Jabikspaad.

Geen opmerkingen: