zondag 2 februari 2014

Afscheid van het Regiocomité Fryslân van de VU-Vereniging

Donderdag 30 januari 2014
Afscheidsspeeches in De Grote Wielen te Leeuwarden


















Afscheid in drie stappen
Na veertien jaar bestuurlijk actief te zijn geweest, is vanavond dan toch het moment gekomen om na zoveel jaar afscheid te nemen als voorzitter van het Regiocomité Fryslân, van de VU-Vereniging. Statutair was het jaar 2013 het jaar van mijn aftreden. Formeel heeft dat afscheid al plaatsgevonden in de oktobervergadering van de provinciale Statutaire Ledenvergadering en in de decembervergadering van de landelijke Ledenraad, en vandaag is dan het moment aangebroken om in kleinere kring afscheid te nemen van het Friese regiocomité, waarvan ik in de afgelopen jaren lid, secretaris en voorzitter ben geweest. Twee andere leden van ons Regiocomité nemen vanavond ook afscheid.
De entourage van de afscheidsbijeenkomst is een diner in Restaurant De Grote Wielen, nabij Leeuwarden. Regiocomitéleden en hun partners komen aan het begin van de avond hier bijeen, voor een gezellige ontmoetingsavond.

Vaarwel Regiocomité Fryslân
Tussen de dinergangen door wisselen we van tafelschikking, zodat we in de gelegenheid worden gesteld om gedurende deze afscheidsavond met zoveel mogelijk tafelgasten nabij aan tafel te zitten, wat de variatie aan ontmoeting en goede gesprekken alleszins ten goede komt. Het is een mooie werkvorm om zoveel mogelijk aanwezigen ook even persoonlijk aan tafel te spreken.
Tussen de tweede en derde dinergang maken de zittende Regiocomitéleden van de gelegenheid gebruik om bij toerbeurt de andere, afscheidnemende Regiocomitéleden toe te spreken met waarderende woorden van dank, terugblikkend op een korte, middellange en lange zittingstermijn in ons Regiocomité.
Aan het eind van deze afscheidsavond mag ik nog eenmaal het woord voeren, teneinde terug te blikken op een lange periode van waardevolle bijeenkomsten van onze Vereniging, van ons Regiocomité èn met onze provinciale samenwerkingspartners, de laatste jaren ten behoeve van VU-Connected.

Dankbaar voor zoveel goeds
Het einde van deze aangename avond zet een punt achter een boeiende periode van vergaderen en activiteiten organiseren in het landelijk en provinciaal verband van onze VU-Vereniging.
Dankbaar kijk ik terug op het feit dat ik met zoveel goede mensen de uitdagende taak had om zoveel mooie, waarde(n)volle momenten te kunnen organiseren en te mogen beleven.

Geen opmerkingen: