vrijdag 17 januari 2014

100.000 Bijbels ingeleverd bij NBG-Recycle-Bijbelactie

Donderdag 16 januari 2014
Oude Bijbels, gefotografeerd door NBG-medewerkster Sandra Haverman
















Werkgroepen in het hele land actief
Ruim 100.000 Bijbels zijn er in 2013 ingezameld in het kader van de Recycle-bijbelactie. Veel plaatselijke en regionale werkgroepen van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) hebben aan deze Bijbel-inzamelactie meegewerkt. Het NBG is bijzonder blij met het mooie resultaat.

Inzamelactie oude Bijbels
Oude, vaak ook stukgelezen en/of onbruikbare Bijbels konden worden ingeleverd op diverse plaatsen in Nederland. De Bijbels werden dan tijdelijk opgeslagen in bijvoorbeeld kerken, garages of in boekhandels. Bijbels konden worden meegenomen naar NBG-bijeenkomsten, en regelmatig werden ook Bijbels ingeleverd bij het kantoor van het NBG in Haarlem. De NBG-medewerkers verpakten de ingeleverde Bijbels in dozen en stuurden ze vervolgens door naar Royal Jongbloed in Heerenveen.

Staphorst spant de kroon
Een toonaangevend record werd gevestigd door de plaatselijke NBG-werkgroep van de gemeente Staphorst. In totaal zijn hier meer dan 2.300 oude Bijbels, liedboeken en psalmboeken ingeleverd.
De actie is van start gegaan in januari 2013 en was een samenwerkingsactie van het NBG met haar uitgeefpartner Royal Jongbloed te Heerenveen. Het ingeleverder dundruk-papier zal gerecycled worden, waardoor op dit hergebruikte papier een nieuwe speciale bijbeluitgave zal worden gedrukt. Welke uitgave dat zal zijn, is nu nog niet bekend.

Hartelijk dank voor ieders medewerking
Als Nederlands Bijbelgenootschap willen we graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het grote succes van deze Bijbel-recycle-actie. Het ingeleverder oude dundrukpapier kan door middel van het beoogde hergebruik weer vele tientallen jaren mee in nieuwe Bijbels, die te zijner tijd zullen verschijnen.

Geen opmerkingen: