vrijdag 27 december 2013

Kampvuur-avonden voor volwassen mannen

Donderdag 26 december 2013 
Voor- en achterzijde van het visitekaartje

Kampvuur plus
Als nieuwe initiatieven op het juiste moment en/of op de juiste plaats komen, kunnen ze snel succesvol zijn.
Zo ook met het initiatief van drie jonge mannen uit Stiens.
Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken, dan weet hij wat de bedoeling is" worden er op verschillende lokaties in het land kampvuur-avonden voor mannen georganiseerd.
Inmiddels zijn er in Nederland al 20 lokaties bekend waar dergelijke kampvuuravonden worden georganiseerd. Er is er ook al tenminste één lokatie in België. Fryslân kent inmiddels twee van deze kampvuurlocaties, te weten: Leeuwarden en Stiens.

God, Gezin, Gemeente, Gerechtigheid
Vanuit de Protestantse Gemeente van Stiens kwam het initiatief van de jonge heren Arjòn Dijkhuis, Pieter Koehoorn en Karinus Rauwerda om in of nabij Stiens dergelijke kampvuuravonden te organiseren.
Elke vierde vrijdag van de maand komen allerlei mannen nu aan de Bütenskilwei 44 nabij Stiens bijeen voor een avond van ontmoeten, vuurtje stoken, een korte thema-overdenking en een goed gesprek over thema's zoals God, Gezin, Gemeente en Gerechtigheid - bij een hapje en een drankje. Een avond vanaf 20.00 uur waar alle mannen met belangstelling voor religie, geloven en een goed gesprek welkom zijn.
En het loopt als een trein, want in het afgelopen half jaar is een opkomst van tussen de 15 en 35 mannen buitengewoon goed te noemen. 

Geloofsgesprek bij het kampvuur
De mannen die deze kampvuuravonden bezoeken, zijn enthousiast en komen - als ze die avond beschikbaar zijn - graag weer terug om elkaar rondom een volgend thema te ontmoeten en te spreken.
Omdat het nog om een betrekkelijk nieuw initiatief gaat, is het vanzelfsprekend met elkaar nog wel zoeken naar goede vormen en inhouden, maar gezien de goede ervaringen van de voorgaande kampvuuravonden hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. De drie Stienser initiatiefnemers bereiden elke avond ook inhoudelijk goed voor, hetgeen tot nu toe een goede basis is gebleken voor aangename kampvuuravonden, met uitnodigende thema's en aangename gesprekken.

Elke 4e vrijdagavond van de maand welkom
Ben je man - oud of jong - en ben je geïnteresseerd om met andere mannen uit Stiens en omgeving ook een (geloofs)gesprek te voeren, dan ben je elke vierde vrijdag van de maand vanaf 20.00 uur welkom bij de kampvuuravonden aan de Bûtenskilwei 44, tussen Stiens en Vrouwenparochie.

Geen opmerkingen: