zondag 3 november 2013

Nijkleaster programma 2013 - 2014

Zondag 3 november 2013
Voorkant van de Nijkleaster programmafolder najaar 2013-voorjaar 2014
























Een nieuw protestants klooster in Fryslân
Nijkleaster - gevestigd in het Friese dorp Jorwert - heeft als ambitie om een ‘klooster nieuwe stijl” te zijn, waar mensen uit een veelheid aan tradities terecht kunnen voor rust, inspiratie en gemeenschap. De kernwoorden van Nijkleaster zijn: stilte, bezinning en verbinding.
In de eerste jaren van ons bestaan bieden we activiteiten aan van een dagdeel, of van een dag. In de toekomst hopen we ook gasten te kunnen begroeten, die hier voor korte of langere tijd kunnen verblijven, om in Nijkleaster te worden geïnspireerd, om er op adem te komen, om te pelgrimeren en om hier te re-creëren (her-scheppen).
Onlangs heeft Nijkleaster haar nieuwe Nijkleaster programmaboekje gepubliceerd, waarin de activiteiten staan vermeld die worden aangeboden in het najaar van 2013 en in het voorjaar van 2014.

Ochtendgebed en Kleaster-kuier
Onder begeleiding van de Nijkleaster-pionierspredikant ds. Hinne Wagenaar (of bij zijn afwezigheid iemand anders van het Nijkleaster-voorgangersteam) is er iedere woensdagochtend om 9.30 uur een ochtendgebed in de kerk van Jorwert.
Na de daarop aansluitende koffie-/thee-pauze wordt met alle aanwezigen gepelgrimeerd rond Jorwert. De afstand en de tijdsduur van die Kleaster-kuier is afhankelijk van de route en van het weer van die dag.
Bij terugkomst in Jorwert delen we de door iedereen meegebrachte lunch. Nijkleaster zorgt daarbij voor koffie en thee.
De kosten per persoon zijn € 5,00 per ochtend.

Nijkleaster-dei
Iedere derde zaterdag van de maand is er een Nijkleaster-dei. Deze dagen hebben een vast ritme. De thema’s van de Nijkleaster-dagen variëren, en die hebben altijd te maken met de kernwoorden van Nijkleaster: stilte, besinning en ferbining.
Tijdens deze Nijkleaster-dagen is er zowel in de ochtend als in de middag ruim een uur aandacht voor het thema van die dag. Doorgaans nodigen we per Nijkleaster-dei een speciale gast uit om ons (in) te leiden in het dagthema.
Op de website van Nijkleaster staan de specifieke programma's voor de nog komende Nijkleaster-dagen.
De kosten per persoon zijn € 30 per dag. In deze prijs zijn koffie/thee en lunch inbegrepen.

Nieuw: Nijkleaster-zondagen
Voor het eerst gaan we in dit nu lopende seizoen enkele zaterdagse Nijkleaster-dagen uitbreiden met een zogenoemde Nijkleaster-zondag.
Op de derde zondag van de maand staat de Sint-Radboudkerk van Jorwert dan in het teken van Nijkleaster. Deze ochtendviering volgt dan het ritme van Nijkleaster. Iedereen is van harte welkom om deze ochtendvieringen bij te wonen.
Op de website van Nijkleaster staan de specifieke programma's voor de nog komende Nijkleaster-zondagen.
Aan deze Nijkleaster-zondagvieringen zijn geen kosten verbonden.

Nijkleaster Pinkster Paad 2014In het Pinksterweekend van 2014 vindt voor de tweede maal het Nijkleaster Pinkster Paad plaats. Dit is onze spirituele wandeltocht door Fryslân.
Op de website van Nijkleaster en op de website van het Nijkleaster Pinkster Paad komt/staat het specifieke programma voor deze Pinksterwandeltocht van 2014.

Kleaster-programma op maat
Regelmatig worden we gevraagd voor een ‘programma op maat’. Dat is mogelijk als dat past binnen de kaders van Nijkleaster, bijvoorbeeld voor wat betreft stilte, bezinning, verbinding
In de eerste plaats hechten we aan een vast ritme voor de dag. Dat betekent dat we altijd beginnen en/of eindigen met een korte viering in de Sint-Radboudkerk.
Meestal is een Nijkleaster-kuier onderdeel van het programma. De lengte/zwaarte hiervan passen we aan aan de wensen en aan de mogelijkheden van de gasten.
We bieden deze groepen ook een presentatie aan over Nijkleaster.
De prijzen worden vooraf in overleg overeengekomen, en die zijn afhankelijk van de duur en inhoud van het programma. De prijs voor een programma op maat is voor een dagdeel (ochtend/middag/avond) minimaal €10 per persoon, en voor een dag minimaal €30 per persoon.

Overnachtingen nabij Nijkleaster
Wie voorafgaand, tussen en/of na de Nijkleaster-activiteiten graag in de directe nabijheid van Nijkleaster in Jorwert wil overnachten, zijn in de naaste omgeving van Jorwert diverse overnachtingsmogelijkheden.
Op de website van Nijkleaster staan enkele van die overnachtingsaccommodaties.

Wolkom yn Nijkleaster
Met bovenstaande hebben we voor het inmiddels lopende Nijkleaster-seizoen weer een gevarieerd programma samengesteld. We zullen u ook in dit najaar van 2013 en in het komende voorjaar van 2014 graag (weer) van harte welkom heten tijdens één of meer van onze Nijkleaster-activiteiten.
Fan herte wolkom yn Nijkleaster yn Jorwert.
.

Geen opmerkingen: