zaterdag 30 november 2013

2e dag Proefvisitatie OLB in Groningen

Dinsdag 26 november 2013
Plenaire terugkoppeling van de bevindingen van de proefvisitatie 















VoorbereidingGisteren vond de start van de proefvisitatie van de Stenden-Opleiding tot Leraar Basisonderwijs plaats in Meppel. Vandaag gaat deze tweedaagse proefvisitatie verder, nu in de Stenden-hogeschoolvestiging te Groningen.
Het proefvisitatieteam bestaat enerzijds uit enkele Stenden-medewerkers, zoals een onderwijskundige, een collega Head of School en - onder leiding van - de Manager Quality Assurance. Anderzijds bestaat het audit team uit externe specialisten, zoals een beleidsmedewerker van een andere hogeschool en een lid van de Raad van Advies van onze Stenden-opleiding.

Documentenstudie
Als het audit team vanmorgen vroeg in de OLB-documentenkamer in de Stenden Hogeschoolvestiging te Groningen arriveert, ligt ook hier weer een uitgebreide verzameling documenten ter bestudering en als naslagwerk voor hen gereed. Aan de hand van deze bewijsdocumenten gaat het proefauditteam vandaag en morgen aan de slag om een en ander te verifiëren.
Gedurende de hele dag voert het proefvisitatiepanel wederom gesprekken met verschillende groepen vertegenwoordigers van de opleiding. Achtereenvolgens passeren de de volgende groepen te revue: Docenten, studenten, lector en kenniskringleden. Bij de samenstelling van de verschillende groepen wordt evenals gisteren weer rekening gehouden met een goede afspiegeling van het oude en het nieuwe curriculum; de verschillende opleidingsvestigingen zijn vertegenwoordigd; naast de reguliere opleiding is er ook aandacht voor het academische speciale traject; en verder wordt gesproken met vertegenwoordigers van commissies en van de onderzoekseenheden.

Plenaire terugkoppeling
Na een intern panelberaad volgt aan het eind van de middag een terugkoppeling van het proefvisitatiepanel aan het Management Team, en tenslotte verzorgt het proefvisitatieteam voor alle deelnemers aan het begin van de avond een plenaire rapportage van de eerste bevindingen van deze proefvisitatiedag van gisteren en vandaag.

Geen opmerkingen: