maandag 9 september 2013

Gezinsweekend in Holten



Zondag 8 september 2013
Katopoly-spel















Katopoly
Ter gelegenheid van ons dertigjarig huwelijksjubileum van morgen bieden onze kinderen aan Durkje en mij dit gezinsweekend aan in een recreatiewoning nabij Holten. Vandaag beginnen we deze dag nog rustig, met een gezamenlijk ontbijt.
Na dit ontbijt is deze zondagochtendrust al snel vervlogen, want de vijf telgen storten zich op een nieuw spel, het zogenoemde Katopoly, een kattengeoriënteerde versie van het welbekende Monopoly. Het gezelschapsspel begint redelijk rustig, nog oriënterend op deze nieuwe versie van het wel bekende bordspel. Maar de spanning loopt op met de minuut; een time out in verband met de koffiepauze is derhalve goed getimed. Als de bordspelers na deze pauze weer aanschuiven aan het speelbord, is de rustherstellende werking van de afgelopen time out al snel voorbij, want er moet worden onderhandeld om het spel in de volgende ronde voort te zetten. Na dit verbaal rijke en intensieve onderhandelingsintermezzo wordt het spel in betrekkelijke rust voortgezet, totdat de winnaar van het spel bekend is.

Sport en spel
Omdat het regenachtige weer voor een buitenactiviteit nog niet optimaal is, wordt een tweede bordspel op tafel uitgespreid: de Kolonisten van Catan, inclusief een uitbreidingsversie.
Langzamerhand wordt het buiten mooi weer. De zon breekt door, het wordt warmer, waardoor ook het terras weer in gebruik kan worden genomen. Aan het eind van de middag wordt nog gezwommen in het zwembad van het recreatiepark, waarin we dit weekend verblijven.

Voor elkaars geluk geschapen zijn
We sluiten het gezinsweekend af met een warme maaltijd, die we beëindigen met het aan onze kinderen aanbieden van het nieuwe Liedboek (voor de Kerken), dat dit jaar is verschenen. De maaltijd sluiten we af met lied 788 uit dit nieuwe liedbundel, dat is opgenomen onder het thema ‘Trouw’, waarmee wij verwijzen naar ons 30-jarig huwelijksjubileum van morgen, met de woorden van de eigentijdse theoloog-dichter Huub Oosterhuis:

God die in het begin uit aarde, naar zijn beeld,
de mensen voor elkaars geluk geschapen heeft,
Hij doet u samen zijn, Hij maakt u man en vrouw,
elkanders brood en wijn, elkanders woord van trouw.

Zoals van meet af aan een mens geen antwoord vindt,
als hij niet door een mens ten diepste wordt bemind,
zo zult gij nu voortaan in liefde en in leed
elkaars antwoord zijn, één lichaam en één geest.

Zoals ten einde toe de mensen twee aan twee
hun lange wegen gaan, en God gaat met hen mee,
zo zal Hij met u zijn   in leven en in dood,
Hij wordt uw brood en wijn   en dit geheim is groot.

Geen opmerkingen: