zondag 30 juni 2013

NBG-Bestuursvergadering met afscheid

Vrijdag 28 juni 2013 
Tafelspeeches ten afscheid van directeur en voorzitter















NBG-Bestuur weer voltallig
In het Haarlemse kantoor van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komen we vanmiddag als bestuur en directie bijeen in een reguliere bestuursvergadering. Deze bestuursvergadering in de namiddag wordt vandaag voor het eerst voorgezeten door onze nieuwe Verenigingsvoorzitter Marleen de Pater; en ook het nieuwe bestuurslid Job Leene heten we vandaag hartelijk welkom in ons midden.
Na de gebruikelijke start met notulen van de vorige vergadering en uiteenlopende mededelingen en diverse externe contacten kijken we naar de actuele resultaten van de fondsenwerving door het NBG.

Toekomst
Uiteraard bespreken we ook de stand van zaken en de voortgaande plannen met betrekking tot het jubileum dat we volgend jaar zullen vieren, ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van onze NBG-Vereniging.
Nadat we ook de stand van zaken met betrekking tot de invoering van een nieuwe NBG-strategie hebben besproken, komen nog enkele bestuurszaken aan de orde, waaronder de deskundigheidsbevordering van onze bestuurders op het gebied van 'good governance' en de vacatures die volgend jaar in de Ledenraad van onze NBG-Vereniging zullen ontstaan op grond van het statutaire rooster van aftreden en (her)benoeming.

Afscheid 
Aansluitend verplaatsen we ons naar Restaurant Stempels in het centrum van Haarlem. Tijdens een afscheidsdiner in dit voormalige bedrijfspand van de oude drukkerij van Koninklijke Joh. Enschedé krijgen we de gelegenheid om als bestuurders afscheid te nemen van de voormalige directeur en de ex-bestuursvoorzitter van het NBG, die beiden na een verdienstelijke, lange staat van dienst afscheid hebben genomen van hun functie. We krijgen allen de gelegenheid om tussen de dinergangen enkele woorden ten afscheid te richten tot respectievelijk CeesJan Visser en Henk van der Graaf.


Geen opmerkingen: