zaterdag 8 juni 2013

Familiedag De Jong in Aqua Zoo Friesland

Zaterdag 8 juni 2013 

Roze Flamingo's in Aqua Zoo Friesland


















40
Onze jaarlijkse familiedag van Durkje haar familie wordt vandaag gehouden in Leeuwarden en Dokkum. Met 40 ouders, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen komen we vanmorgen bijeen in Aqua Zoo Friesland, in het Leeuwarder Groene Ster-gebied. Omdat in het afgelopen jaar één van de getrouwde kleindochters met haar echtgenoot is geëmigreerd naar het zuiden van Duitsland en een ander kleinkind met zijn gezin is geëmigreerd naar Kenia, zijn we niet meer compleet op deze familiedag, maar in onze gedachten en gesprekken zijn ze er wel bij. En 40 familieleden is meer dan genoeg om een mooie familiedag te organiseren, dus dat gaat ook zonder de in het buitenland wonende klein- en achterkleinkinderen wel door.

Flamingo's
 Stokstaartjes
   Kleine Panda's
      Sneeuwuilen
         Rode brulapen
            Ringstaartmaki's
              Wasberen
                  Canadese Bevers
                     Kangoeroes
                         Emoes
                            Humboldt-pinguïns
                               Zuid-Amerikaanse zeeberen
                                  Moerasschildpadden
                                      Aziatische kleinklauwotters
                                         En nog heel veel andere dieren

Verpozen
Als we om 11.00 uur elkaar ontmoeten op een picknickplaats in Aqua Zoo Friesland is het nog wat frisjes buiten, maar de zon doet erg haar best om ons heerlijk op te warmen, dus na de ontvangst met koffie & frisdrank met 'beppecake' kunnen de jassen al uit en genieten we de rest van de dag in Aqua Zoo van het mooie zomerse juni-weer.
Het Naturama, de beide Nature Trails, een Oehoe-demonstratie en spelevaren in roeiboten en waterfietsen bieden voldoende uitdaging om deze dag aangenaam verpozend door te komen.
Aan het eind van de middag vertrekken we allen voor het diner naar het nieuw-moderne Chinees Wokrestaurant Kota Radja in Dokkum, waarbij we onderweg nog in grote getale een 'quick house warming party' improviseren bij Auke Pieter & Anne-Berber in Damwoude.
Tussen acht en negen uur in de avond vertrekt iedereen weer huiswaarts, en nu begint het lange wachten op de programma-informatie over de Familiedag 2014.

Geen opmerkingen: