zaterdag 13 april 2013

Boomerang Cards van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Zaterdag 13 april 2013 
Fries Fighters Grutte Pier en Mata Hari - een ontwerp van Pascal de Jong


















Boomerang promotion
Zo langzamerhand kennen de meesten wel de zogenoemde Boomerang-kaarten; de gratis ansichtkaarten die je in kaartenstandaards vindt in bijvoorbeeld stations, scholen en horeca. Doorgaans worden deze kaarten verspreid om reclame te maken voor bijvoorbeeld een produkt, een merk, een bedrijf of een evenement. Je kunt deze kaarten per post verzenden, maar het is ook bekend dat ze een gewild verzamelobject zijn geworden voor ansichtkaartenverzamelaars.

Leeuwarder ontwerpen
De organisatoren van 'Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018' hebben vier Leeuwarder ontwerpers gevraagd zo'n Boomerang-kaart te ontwerpen. Het resultaat daarvan is bijzonder gevarieerd.
De volgende kaarten zijn momenteel verkrijgbaar in de Leeuwarder horeca, waaronder ook de Canteen van Stenden Hogeschool te Leeuwarden:
  1. De driekleurenkaart met daarop de kop van een leeuw; naar een ontwerp van Wytse Sterk;
  2. De bontgekleurde kaart met daarop de vrolijk dansende Bonnema-toren en Oldehove, compleet met feesthoed, toeter, Friese vlag en 'pompeblêd'; naar een ontwerp van Edith Stultiens;
  3. Een zwartwitkaart met daarop 16 pauzerende bouwvakkers op een stalen bouwprofiel hoog boven de stad Leeuwarden; naar een ontwerp van Tarek Laarif;
  4. De 'Fries Fighter', de afbeelding van 'Round one: Fight' met daarop vóór de skyline van Leeuwarden aan de voet van de Leeuwarder Oldehove als opponenten tegenover elkaar de stoere Friese vrijheidsstrijder 'Grutte Pier' met Friese vlag en de schone Friese danseres (spionne) 'Mata Hari'; naar een ontwerp van Pascal de Jong.

Geen opmerkingen: