zaterdag 9 maart 2013

Teake Visser exposeert in De Hege Stins

Donderdag 7 maart 2013 
Paint-art van Teake Visser

Van tekenen tot Paint
Tot en met maart 2013 exposeert Teake Visser een aantal van zijn schilderijen in De Hege Stins te Stiens.
Teake Visser, geboren in 1939, is al vanaf zijn jeugd bezig met tekenen. Op de lagere school tekende hij vaak voor klasgenoten, omdat zij tekenen niet leuk vonden. Op de schilderschool in Zwolle, waar hij een opleiding volgde voor management in het schildersvak, werd ook veel getekend. Later tijdens zijn werk in een groot schildersbedrijf raakte het tekenen op de achtergrond, maar het werken met kleur heeft altijd zijn belangstelling gehouden.
Nu Visser gepensioneerd is, heeft hij zijn oude liefde weer opgepakt, namelijk het maken van schilderijen, weliswaar niet met verf, maar met de computer. Teake heeft ontdekt dat hij zijn ideeën heel goed kwijt kan met het computerprogramma 'Paint'.

Kleur in digitale structuur
Zijn digitale schilderijen vallen op door het kleurgebruik en door de digitale structuur. Teake Visser streeft ernaar de vormen van het object terug te brengen naar een paar lijnen of vlakken, die de toeschouwer prikkelen om zelf in te vullen wat men er in ziet.
Visser maakt abstracte en figuratieve schilderijen. De reacties van eerder gehouden exposities stimuleren hem om op deze ingeslagen weg door te gaan.

Paint-art
Teake Visser noemt zijn werk 'Paint-art'. Het zijn digitale schilderijen van 30 bij 30 cm, tot een maximaal formaat van 36 x 57 cm. Zijn foto's worden op dik fotopapier geprint en dan geplakt en ingelijst in een metaalkleurige lijst met een passepartout van 10 cm. Zo ontstaat een schilderij van 50 x 50 cm. Deze schilderijen vallen op door het gebruik van sterke kleuren.

Geen opmerkingen: