vrijdag 1 maart 2013

Meer dan koetjes en kalfjes

Woensdag 27 februari 2013

De Amsterdamse Zuidas


















Rondje IJsselmeer
Weer eens zo'n dag dat je elk dagdeel op een andere plaats aan het werk bent.
Drie dagdelen en drie locaties.
Vandaag een rondje IJsselmeer.

Stenden Hogeschool Leeuwarden en Assen
Vanmorgen werk ik vanaf 7.30 uur in de Leeuwarder hogeschoolvestiging van Stenden Hogeschool. Mail checken, afwikkelen van de bijeenkomsten van gisteren en de bijeenkomst van vanmiddag voorbereiden.
Om 11.30 uur vertrek ik naar onze Stenden Hogeschoolvestiging in Assen, waar ik vanmiddag met het management en enkele stafmedewerkers aan het werk ga om in het zogenoemde 'Accreditatiestartgesprek' het accreditatieproject van de Stenden HBO-Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs op te starten.

Vrije Universiteit Amsterdam
Aan het eind van de middag rijd ik vanuit Assen naar Amsterdam voor een dinerafspraak in restaurant 'Koetjes & Kalfjes' op de Amsterdamse Zuidas.
Op uitnodiging van de Gezamenlijke Vergadering (GV) van de Ondernemingsraad (OR) en de Universitaire Studentenraad (USR) van de Vrije Universiteit (VU) voeren we hier als leden van de Ledenraad van de VU-Vereniging een informeeel gesprek met de voorzitter en vice-voorzitter van de OR en met de voorzitter
van de USR.

Koetjes & kalfjes op de Zuidas
In het verleden hebben we af en toe contact gehad om met elkaar van gedachten te wisselen over allerhande zaken die actueel zijn binnen de Vrije Universiteit (VU) en binnen de VU-Vereniging. Omdat ons laatste contact al geruime tijd geleden was, gaf de GV ons te kennen de wens te hebben weer eens met elkaar van gedachten te wisselen over een aantal ontwikkelingen in onze beide werkkringen. Zaken die je zou kunnen omschrijven als: 'iets meer dan koetjes en kalfjes'.
We verkennen samen de actuele ontwikkelingen waarbij de OR en de USR in VU-kring op betrokken zijn en de actuele ontwikkelingen waarmee wij als Ledenraad bezig zijn in onze kring van de VU-Vereniging. Enkele van die ontwikkelingen raken en overlappen elkaar vanuit onze verschillende perspectieven. Daarover spreken wij.

Afsluitdijk
Tevreden over de plezierige en informatieve ontmoeting rijd ik aan het eind van de avond over de Afsluitdijk weer huiswaarts.

Geen opmerkingen: