woensdag 7 november 2012

Bijeenkomst Regiocomité Fryslân van de VU-Vereniging

Maandag 5 november 2012 
Professor Arnold Heertje geef zijn 'Les in de Crisis'

Doorstarten in nieuw verband
Na de Statutaire Provinciale Ledenvergadering van de VU-Vereniging van het regionaal verband Fryslân komt het Regiocomité in haar nieuwe samenstelling bijeen. Met vier comitéleden van de oude constellatie, één herbenoemd comitélid, twee nieuw benoemde comitéleden, nog een kandidaat-lid in portefeuille en de programmacoördinator van VU-Connected gaan we in de nieuwe samenstelling van ons Regiocomité Fryslân het nieuwe werkseizoen in. Ondersteund door de in functie blijvende tweede secretaris, een nieuwe eerste secretaris en ik als voorzitter van dit Friese Regiocomité van de VU-Vereniging gaan we met verve vanavond en in het komende seizoen aan de slag om onze Verenigingszaken en de VU-Connected-publieksactiviteiten voor en in ons werkgebied van de provincie Fryslân zo goed mogelijk te behartigen.

Evaluaties
Na de opening over Gods Voorzienigheid - in deze week waarin ook de dankdag voor gewas en arbeid plaatsvindt - stellen we het vergaderverslag van 3 september 2012 vast en passeren alle relevante ingekomen stukken sinds dat voorgaande overleg de revue.
Daarna evalueren we drie bijeenkomst van de afgelopen weken, te weten:
  • De Statutaire Provinciale Ledenvergadering van 9 oktober 2012, die door een kleine groep leden werd bezocht, waarin alle statutaire zaken correct zijn verlopen;
  • De 6e Sminialezing aansluitend op bovenstaande Ledenvergadering, die door bijna 100 mensen werd bezocht; die hebben genoten van een indrukwekkend avondprogramma, dat werd verzorgd door VU-alumnus Gabriël Anthonio in samenwerking met VU-gastdocent Vincent Pieterse;
  • De eerste lezingavond van een drieluik over de 'Lessen in de Crisis', die door ruim 100 mensen werd bezocht in Tresoar; een lezing van professor dr. Arnold Heertje, georganiseerd door VU-Connected in samenwerking met het Friesch Dagblad en Tresoar. 
Publieksactiviteiten VU-Connected
Daarna blikken we vooruit om onze publieksactiviteiten van de komende maanden voor te bereiden. Daarbij komen onder andere aan de orde:
  • De tweede lezingavond van emeritus-VU-hoogleraar dr. Roelf Haan en de derde lezingavond van dr. Wim Boonstra (van de Rabobank) in het kader van onze drieluik over de 'Lessen in de Crisis', die op respectievelijk 13 november 2012 en 12 februari 2012 in Tresoar zullen worden gehouden.
  • De VU-alumnibijeenkomst die we aanvang volgend jaar zullen hebben bij een in Fryslân wonende en werkende VU-alumna.
  • De lezing van dr. Henk Vijver over 'Verzoening in Colombia', die we in mei 2013 willen organiseren in samenwerking met Expect, het Leeuwarder Studentenpastoraat.
  • De eerste ideeënuitwisseling over een serie avonden over het Voedselvraagstuk op macro- meso en microschaal, die we van plan zijn te organiseren in samenwerking met het Friesch Dagblad en Tresoar.

Verenigingszaken VU-Vereniging
Aan het eind van de avond passeert een groot aantal verenigingszaken de revue van onze VU-vereniging in Fryslân en in landelijk verband. Zaken als communicatie en personele wisselingen komen aan de orde, evenals het maken van enkele organisatorische afspraken met het oog op de aanstaande Ledenraadsvergadering die eind november 2012 zal worden georganiseerd.
We hebben alle zaken voor de komende weken goed op orde, dus pas eind januari 2013 hoeven we in vergaderverband als Regiocomité weer bijeen te komen. In de tussenliggende periode zullen we elkaar tijdens onze activiteiten in kleiner of groter verband nog zo'n driemaal ontmoeten. Iedereen werkt hard aan de werkafspraken, en onze digitale communicatie loopt goed, dus we kunnen voldoende voorbereid de komende twee maanden van ons verenigingsseizoen in.

Geen opmerkingen: