woensdag 13 juni 2012

Kwestie van Geluk of Kwaliteit


Woensdag 13 juni 2012
De Megageluksvogel van C1000 Kooistra in Stiens

Geluksvogel
Iemand die in alles gelukkig is, is volgens het Van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal een ‘geluksvogel’. Ook korte aanduidingen als boffer, bofferd, bofkont, gelukzak, gelukshans, gelukskind of mazzelaar worden in onze taal gebruikt om aan te geven dat iemand veel, steeds of altijd geluk heeft.

Mini en Giga
Het Europees Kampioenschap Voetbal 2012 is enige dagen geleden al begonnen. Nederland lijdt weer aan de gebruikelijke oranjekoorts. De C1000-supermarkten zijn er – evenals veel andere winkels - klaar voor. Al vanaf 23 mei 2012 krijg je bij C1000 bij elke 15 euro aan boodschappen een gratis Geluksvogeltje. En op de eerste drie zaterdagen van deze maand krijg je bij besteding van minimaal € 50,- aan boodschappen zelfs een dubbelgrote GiGa Geluksvogel.

EK-selectie
Maar ook met die Gigavogel is het nog niet genoeg, want naast deze geluksvogels brengt C1000 nog meer vogels in (op)stelling. Tot en met 23 juni 2012 ontvang je bij deze supermarktketen als koper van een aantal geselecteerde Unilever-producten speciale spelersvogeltjes van de Nederlandse selectiespelers. Dat zijn spelershoofden op pootjes en met oranje vleugels. C1000: “Geef Oranje vleugels met onze Geluksvogeltjes”.

Kwaliteit duurt het langst
Alle geluk van de wereld hebben, is mooi. Maar of dat genoeg is om bij voetbal te winnen, valt te betwijfelen. Zoals zo vaak in het leven, gaat het toch veelal en vooral om kwaliteit hebben en kwaliteit leveren. Het feest zal niet veel kleiner zijn als je nationaal voetbalteam geluk heeft en wint. Meer voldoening op langere termijn geeft het om kampioen te worden door kwalitatief goed voetbal te leveren. Kwaliteit dwingt respect af en met kwaliteit heb je ook volgend jaar nog alleszins recht van spreken.

Geen opmerkingen: