maandag 18 juni 2012

In 2012 snel, simpel en online herinschrijven

Maandag 18 juni 2012
Scan de QR-code met de app op je smartphone voor je herinschrijving


Twee stappen
Studenten in het hoger onderwijs die volgend collegejaar verder willen studeren, moeten zich tijdig herinschrijven. Dat herinschrijven bestaat uit twee onderdelen.

Stap 1
Eerste stap is het versturen van een herinschrijfverzoek via Studielink. Stenden Hogeschool vraagt haar studenten om dit herinschrijven vóór 15 juli 2012 te regelen.
Daarbij kan de student gebruik maken van de zogenoemde QR-code, de Quick Respons-code, die middels een app op de smartphone kan worden gelezen, waarmee in dit geval direct toegang wordt verkregen tot de website van Studielink. Deze QR-code vindt de student bijvoorbeeld op flyers die hier en daar in de hogeschoolgebouwen liggen.
Het is ook mogelijk om de QR-code in de figuur hierboven vanaf het beeldscherm te scannen met je smartphone. Voor wie het eens wil proberen ga je gang!

Stap 2
De tweede stap is het betalen van het collegegeld, hetgeen de student kan doen middels het verlenen van een digitale machtiging om het college éénmalig of in termijnen te betalen.
Als beide handelingen succesvol zijn afgewikkeld, is de student heringeschreven voor het komende collegejaar en kan hij/zij weer een heel jaar vooruit met zijn/haar studie.

Quick
Anno 2012 kan herinschrijven dus snel, simpel en online.

Geen opmerkingen: