dinsdag 15 mei 2012

Reünie Raai 200 Voorbij

Zaterdag 12 mei 2012
Achteringang CSG Liudger in Drachten


Ichthus College
Aanvang januari 2012 werd ik al door mijn ex-collega Sigrid Esther getipt dat er vandaag een reünie georganiseerd zou worden door de tegenwoordige Christelijke Scholengemeenschap Liudger te Drachten, voor alle leerlingen die vanaf hun examenjaar 1970 Havo- en/of VWO-leerling waren van het Ichthus College en toen gehuisvest waren in het schoolgebouw aan de Raai 200 te Drachten. Ze werkt momenteel bij CSG Liudger, dus ik kon al vroegtijdig van haar het dit reüniesignaal ontvangen. Met volgnummer 259 schreef ik me in voor de reünie en dat blijkt achteraf nog maar een laag nummer te zijn, gezien het feit dat uiteindelijk zo'n 1600 oud-leerlingen zich hebben ingeschreven als deelnemer van deze reünie.

Nieuwbouw Liudger
Deze Drachtster schoollocatie 'Raai 200' wordt komende zomer gesloopt, om plaats te maken voor een prachtig nieuw schoolgebouw dat op deze plek zal verrijzen. Om alle oud-leerlingen en oud-medewerkers van deze school nog eenmaal in de gelegenheid te stellen hun voormalige schoolgebouw te bezoeken, wordt deze reünie vandaag georganiseerd. Het is de laatste mogelijkheid om met zijn allen in onze oude school nog eenmaal samen schoolherinneringen op te halen. Omdat zoveel deelnemers zich hadden opgegeven, is de reünie in twee groepen verdeeld. Van 10.30-15.00 zijn wij van de examenjaren 1970-1987 uitgenodigd en vanmiddag volgen dan de meer recente examenjaren.

Reünie-programma in 2 tranches
Vanaf 10.30 uur wordt iedereen persoonlijk ontvangen door oud-(algemeen)directeur Bert van Asselt, waarna inschrijving en ontvangst in de aula plaatsvindt. Vanaf 11.00 uur krijgt iedereen anderhalf uur de gelegenheid om de klasgenoten, jaargenoten en andere schoolgenoten te ontmoeten in de schoollokalen, op grond van een indeling per examenjaar. Ondertussen worden ook de oud-medewerkers ontvangen, die zich gedurende de dag tussen alle andere reünisten begeven. Na het binnen en buiten genieten van het buffet kunnen we nog een bezoek brengen aan fototentoonstellingen, muzikale uitvoeringen zoals jamsessies en een presentatie van het Technasium van CSG Liudger. Om 15.00 uur maken we dan plaats voor de tweede ploeg van de jongere oud-leerlingen.

Pommeranten yn it nijs
Het is een dag vol aangename ontmoetingen met oud-medeleerlingen en oud-docenten. Een opnameteam van Omrop Fryslân is aanwezig om een radioreportage te maken, waarbij ook enkele 'pommerant-oud-leerlingen' zoals bijvoorbeeld demissionair-staatssecretaris Joop Atsma en NOS-KNMI-weerman Gerrit Hiemstra gewilde kandidaten zijn voor een radio-interview. De reüniecommissie heeft veel en goed werk verzet om er een mooie dag van te maken, waar velen met buitengewoon plezier tevreden op terugkijken.

Raai200Voorbij
Nog even, en dan is Raai 200 echt voorbij!
Als 1 van de 1600 was ik er nog eenmaal bij.
Dank aan alle medewerkers, die zoveel reünisten een prachtige dag schonken.

Geen opmerkingen: