vrijdag 16 maart 2012

Internationale actie voor War Child van Stenden geslaagd


Vrijdag 16 maart 2012
Waardecheque van Stenden Meppel voor War ChildLiefdadigheidsactie een succes bij Stenden
In de afgelopen week bereikten eergisteren en gisteren de acties bij Stenden Hogeschool van de Radio 538-actie voor War Child hun hoogtepunt. Activiteiten zoals twee fundraising party’s, veilingen, wensballonnenverkoop, een bonfire en een interculturele voetbalwedstrijd bij Stenden Hogeschool in Thailand leverden samen veel geld op voor deze actie. Op het intranet van Stenden Hogeschool staat vanavond al een uitgebreid overzicht van deze succesvolle actieweek.

Io Vivat en Club NOA
De Stenden-studentenvereniging Io Vivat en de Leeuwarder Club NOA organiseerden woensdagnacht in Leeuwarden een zinderend feest, waarvan de opbrengst voor War Child is. Tijdens deze swingende nacht werden door Io Vivat loten verkocht. De opbrengst van de toegangskaarten voor dit feest in NOA gaat volledig naar de actie en van elk consumptiemuntje was € 0,25 bestemd voor War Child. Daarnaast is ook de € 470,- opbrengst van de verkoop van wensballonnen gedoneerd aan War Child.

Stenden-studenten live op Radio 538
Tijdens het Open Podium in NOA verzorgden Stenden-studenten van de opleiding Media en Entertainment Management en van de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs drie optredens, die rechtstreeks op Radio 538 waren te beluisteren. DJ Remon Nijnhuis deed de zaal swingen. De zangeressen Chaya Pattiapon en Sharon van Dijk werden begeleid door gitarist Henk Boonstra; zij moedigden enthousiast ‘Stenden voor War Child’ aan. Ook de band Robbin Nude deed mee, dankzij de hulp van band manager Trieneke Bos, tevens docente van de opleiding Media en Entertainment Management van Stenden Hogeschool.

538 Crew at heerlijk in Stenden University Hotel
De voorzitter van onze studentenvereniging Io Vivat was rechtstreeks te horen op Radio 538. De 538-DJ Robin Lefier meldde dat het 538-Radioteam voorafgaand aan de radiouitzending heerlijk had gegeten bij Stenden University Hotel in Leeuwarden.

PLeisure Party en een schoonmaakster in je keuken
Ook de studenten van de Stenden-opleiding Vrijetijdsmanagement zetten zich opleidingsbreed in. Overdag werden er in de Canteen van Stenden Hogeschool Leeuwarden in de War Child-stand boeken en kalenders verkocht en hun veiling ging in de nacht door tijdens de PLeisure Party ten behoeve van War Child. Er kon ook worden geboden op een echt schilderij, op studieboeken en zelfs op een schoonmaakster in je keuken. Een deel van de opbrengst van de consumptiemunten van deze Party ging naar de actie. Docenten van de opleiding Vrijetijdsmanagement werden eergisteren tijdens de uitzending van Radio 538 geïnterviewd. In totaal brachten alle actieactiviteiten van Vrijetijdsmanagement maar liefst € 955,- op, waarvan 200 euro afkomstig was van Café De Steeg.

Stenden South Africa ook in actie
Ook onze hogeschoolcampus Stenden South Africa was ‘s nachts in actie voor War Child. Een vurig bonfire met muziek, marshmallows en spelletjes duurde de hele nacht. Alle consumpties werden verkocht ten bate van War Child. Studente Michelle van Stenden South Africa werd gebeld door Radio 538 en ze vertelde rechtstreeks in de 538 Radio-uitzending over hun Stenden-actie in Zuid-Afrika en over hun bijdrage aan de actie voor War Child.

Stenden Thailand intercultureel in actie
De studenten en de medewerkers van onze hogeschoolcampus Stenden Thailand in Bangkok organiseerden eergisteren een intercultureel voetbalevenement voor War Child. Met deze actiewedstrijd hebben ze maar liefst € 420,- ingezameld voor dit goede doel.

Stenden Meppel verkoopt wensballonnen
Weer terug in Nederland. Ook in onze hogeschoolvestiging in het Drentse Meppel is een bijzondere geslaagde actie gevoerd. Met de verkoop van wensballonnen hebben Stenden-studenten in Meppel een opbrengst gegenereerd van € 410,-

De eerste waardecheques voor War Child
Studenten van de Stenden-opleiding Vrijetijdsmanagement voerden ook een bewustwordingsactie uit voor basisschoolkinderen. Studentenvereniging Io Vivat en studenten van de Stenden-opleiding Hoger Hotelonderwijs voorzagen de dj’s de hele dag van eten, dat zij op de radiolocatie bereidden. Direct al werden er in Leeuwarden door Stenden-vertegenwoordigers twee waardecheques overhandigd aan Radio 538, voor War Child. Eén van die cheques had een waarde van € 1.615,- waaronder de opbrengsten van de acties op onze buitenlandse campus sites, vermeerderd met duizend euro van Stenden Nederland. Een andere cheque heeft een waarde van € 955,-. Dit geldbedrag is in de afgelopen dagen bijeengebracht door docenten en studenten van de Stenden-opleiding Vrijetijdsmanagement.

Internationale actie voor War Child van Stenden geslaagd!
Met complimenten en grote dank aan iedereen voor zijn of haar bijdrage aan dit succes!

Geen opmerkingen: