vrijdag 24 februari 2012

Upgrade toiletgroepen @ Stenden Leeuwarden

Vrijdag 24 februari 2012
Nieuwe inrichting van de toiletvoorziening















CHN(N)
Het al ruim 20 jaar geleden dat we het hogeschoolgebouw van de toenmalige 'Christelijke Hogeschool Noord-Nederland' in gebruik hebben genomen aan de Rengerslaan te Leeuwarden. Enkele jaren later veranderde de hogeschoolnaam enigszins verkort in 'Christelijke Hogeschool Nederland' en enkele jaren geleden kregen we in het kader van de toen naderende fusie de huidige hogeschoolnaam 'Stenden Hogeschool'.

Toekomst-proof
Niet alleen de naam van de hogeschool veranderde in de afgelopen jaren; ook het hogeschoolgebouw ging mee met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Om qua onderwijs 'up to date' te blijven, moet je als hogeschool ook regelmatig je gebouw en de inrichting van je gebouw aanpassen aan de eisen van de tijd. Zo is het hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan regelmatig aan de binnenkant en aan de buitenkant veranderd. Jaren geleden is het gebouw fors uitgebreid om de steeds groter wordende studentenpopulatie te huisvesten en door het toenemend internet- en laptopgebruik onder studenten, medewerkers en gasten is het hogeschoolgebouw indertijd ook voorzien van draadloos internet. Voor een hogeschool is het voortdurend een kwestie van verstandige keuzes maken om de beschikbare financiële middelen aan te wenden in een richting die de hogeschool 'toekomst-proof' maakt.

Oog voor detail
Niet alleen de grootschalige nieuwbouwoperaties en de ingrijpende herinrichtingen van bestaande gebouwen verdienen de aandacht. Oog hebben voor detail is ook een belangrijke eigenschap om je hogeschoolgebouw aangenaam te houden als aantrekkelijke leer- en werkomgeving. Denk maar aan zaken als bewegwijzering, drempelloze toegang, een regelmatige schoonmaak van de ramen en een goede verlichting van alle toegangswegen op het buitenterrein. Je staat er vaak letterlijk en figuurlijk niet bij stil als het goed gaat, maar als het daar eens niet goed gaat, realiseer je je maar al te goed hoe belangrijk het is dat een deskundige groep van je collega's van de Facilitaire Dienst op dat binnen- en buitenterrein goed werk levert.

Sanitair
Eén van de gebouwenfaciliteiten die wel eens ondergewaardeerd zou kunnen worden, is de toiletvoorziening. Ze bevinden zich achter gesloten deuren en zijn voor het doorgaande verkeer in een gebouw daarmee aan het oog onttrokken. Toch is zo'n sanitaire faciliteit essentieel; alleen al als je je beseft hoe vaak je daar in de afgelopen werkdagen gebruik van hebt gemaakt op die momenten dat het noodzakelijk en/of wenselijk was. Reden te over dus om ook dergelijke voorzieningen voortdurend goed op orde te hebben. Zo ook bij ons in Stenden Hogeschool.

Upgrade
Rond de vorige jaarwisseling zijn diverse bouwvakkers zoals timmerlieden, loodgieters, tegelzetters en electriciëns druk in de weer geweest om de toiletgroepen op de begane grond van het hogeschoolgebouw in Leeuwarden te 'upgraden'. Toen de tijdelijk opgerichte bouwschotten waren weggehaald en de toiletruimtes werden heropend voor gebruik, kon ieder aanschouwen welke modernisering ook deze toiletvoorzieningen hebben ondergaan. Op de begane grond hebben alle toiletgroepen nu eenzelfde eigentijdse uitstraling gekregen,

Geen opmerkingen: