maandag 10 oktober 2011

Expositie Duo-beelden van Creatieve Therapie

Maandag 10 oktober 2011

In de vitrine langs de Kennisboulevard van de Leeuwarder Stenden Hogeschool-vestiging worden momenteel werkstukken geëxposeerd van onze HBO-Bachelor-opleiding Creatieve Therapie (CT). De hier en nu geëxposeerde werkstukken zijn ontstaan als resultaat van een samenwerkingopdracht. De werkstukken zijn gemaakt door vierdejaars CT-studenten.

Zo'n werkstuk ontstaat in verschillende stappen. In de eerste fase maakt iedere student een ruimtelijke constructie van een materiaal naar eigen keuze. Na een uur wisselen de werkstukken van eigenaar. De volgende student gaat verder met de creatie van de vorige student en vormt de constructie van zijn/haar voorganger om tot een eigen beeld.

In deze zogenoemde 'duo-beelden' worden de onderlinge verschillen in de keuze van vormen, kleuren en materialen zichtbaar. Wie de werkstukken goed bekijkt, ziet in de onderlinge verschillen in zo'n beeld ook de daarmee corresponderende persoonlijke eigenschappen van de beide makers. Voor een creatief therapeut is het verkrijgen èn het hebben van inzicht in deze samenhang van wezenlijk belang.

Geen opmerkingen: