zondag 4 september 2011

Vakantiebijbelgids 2011

Zondag 4 september 2011

Elk voorjaar ontvangen we als donateurs thuis de nieuwe Vakantiebijbelgids voor de komende zomervakantie van Ark Mission uit Amsterdam, de organisatie die tot en met 2008 bekend was onder de naam Vereniging tot Verspreiding der Heilige Schrift/Bijbel Kiosk Vereniging. Sommige kerken verspreiden de gids huis-aan-huis. Christelijke recreatieorganisaties schenken de gids aan hun gasten. Reisleiders gebruiken de gids bij hun dagopeningen en/of dagsluitingen. En wij nemen al jaren lang de nieuwe gids mee naar onze vakantiebestemmingen, daarbij de doorgaande Bijbellezing van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor de duur van de vakantie even los latend.

De titel van de Vakantiebijbelgids 2011 is: "Vier je mee?". Dit jaar een bijzondere gids, want het is de 40e editie van de Ark Mission Vakantiebijbelgids. Ark Misson schat in dat er in de afgelopen 40 jaar ongeveer tien miljoen gidsen zijn verspreid. Die zwierven in koffers, reistassen, rugzakken en in auto's, boten, treinen en in vliegtuigen de hele wereld over. Dit jaar is deze gids verspreid in een een oplage van 147.000 exemplaren.

Bij 'Vieren' - zoals in het jaarthema van 2011 - kun je denken aan begrippen als 'gedenken' en 'dankbaarheid'. Voor dit jaar hebben drie auteurs een selectie gemaakt uit de Bijbel. Zij schreven ieder voor één vakantieweek voor elke dag een korte vakantiegerichte overdenking.

In week 1 staat Petra Boogerd stil bij zegeningen in je persoonlijke leven: "Ik kan enorm genieten van samenzijn met anderen. Het is een zegen dat we aan elkaar gegeven zijn, al kost het soms enige moeite elkaar te accepteren met onze verschillen. Maar wat kunnen we veel van elkaar leren en wat kunnen we ook veel van kinderen leren.'.

In week 2 schrijft Gerieke van Til-van Dijk over het delen van je geloof met anderen: "Maar of je nu thuis bent of op vakantie: Gods grootheid is zichtbaar. Bijvoorbeeld in de natuur. De bergen, de zee, de dieren, de bloemen en planten. Je hoeft er zelf niets voor te doen; God heeft het geschapen. En jij mag ervan genieten, samen met anderen.".

In week 3 gaat dominee Arie van der Veer (ook bekend van de Evangelische Omroep) in op de blijdschap van het geloof en het kennen van God: "Voor mij is dan toch wel het fijnste dat ik mag weten dat ik een kind van God ben.".

Vier je mee?

Geen opmerkingen: