dinsdag 30 augustus 2011

Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim weer van start

Dinsdag 30 augustus 2011

Na het zomerreces komt het Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim weer bijeen in Stenden University Hotel te Leeuwarden. We hebben een nieuw seizoen voor de boeg, waarin we diverse publieksactiviteiten zullen organiseren in Fryslân en waarin in Verenigingsverband belangrijke beslissingen moeten worden genomen over de toekomstige relatie en de governance van de Vereniging en haar instellingen Vrije Universiteit, VU-medisch centrum en Christelijke Hogeschool Windesheim. Die beoogde nieuwe relatie zal ook van invloed zijn op de wijze waarop deze drie instellingen met elkaar publieksactiviteiten organiseren in de alliantie van VU-connected.

We beginnen na een gezamenlijke maaltijd in Stenden University Hotel met de huidige en toekomstige samenstelling van het Regiocomité Fryslân. Gezien de actuele en de toekomstige samenstelling en onze activiteiten zijn we momenteel op zoek naar drie extra leden voor ons regiocomité, waarvan twee zich vooral zullen gaan richten op publieksactiviteiten en één een meer bestuurlijke focus krijgt in Verenigingsverband. Wie belangstelling heeft voor het profileren van een universiteit, een hogeschool en een universitair medisch centrum in de provincie Fryslân kan zich kandidaatstellen.

De publieksactiviteiten die we op dit moment organiseren gaan over onder andere: 'De arbeidsmarkt van morgen (sociale innovatie en het nieuwe werken)', over het van start gaan van de 'University Campus Fryslân', over 'Friese terpen als innovatie', over 'Christelijk geloof en religies' en over 'Bureaucratie in de jeugdzorg'. Voor VU-afgestudeerden organiseren we aanvang volgend jaar in Leeuwarden de jaarlijkse alumnibijeenkomst: op bezoek bij een VU-alumnus. De Debatcafé's organiseren we samen met het Friesch Dagblad en met Tresoar in Leeuwarden. Vanavond introduceert een medewerker van VU-connected het nieuwe promotiemateriaal in de huisstijl van VU-connected, waaronder flyers en de nieuwe banier van VU-connected.

Tijdens het tweede deel van deze avondvergadering staan - zoals gebruikelijk - de lopende zaken in landelijk en provinciaal Verenigingsverband centraal. We bereiden bijvoorbeeld ook de Ledenraadsvergadering voor die binnenkort in de VU te Amsterdam zal worden gehouden.

2 opmerkingen:

Joost van Dieren zei

Dag Wiep,

dat is nog eens een mooie banier!

Samen voor maatschappelijke betekenis! Succes met het organiseren van de activiteiten.

groet,

Joost
VU Connected

Wiep Koehoorn zei

Dag Joost,
Dank voor je positieve reactie. We zullen proberen om ons mooie nieuwe pr-materiaal zo goed mogelijke in te zetten.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
vvw31aug11