dinsdag 28 juni 2011

Qatar audit in Leeuwarden

Dinsdag 28 juni 2011

De HBO-opleidingen Hotel Management, International Business and Management Studies en Tourism Management die Stenden hogeschool ook op onze Global Campus Site in het Qatarese Doha aanbiedt, worden periodiek geëvalueerd met audits. Dergelijke onderzoeken zijn bedoeld om het onderwijsaanbod en de resultaten daarvan te beschrijven, te analyseren en te beoordelen, teneinde op grond van de resultaten daarvan de gewenste voortschrijdende verbeteringen in dit beroepsonderwijs te realiseren.

Dit jaar zijn onze opleidingen in Qatar aan de beurt voor een externe audit. Die externe audit bestaat uit een onderzoek van één dag in Leeuwarden, gevolgd door een meerdaags onderzoek in juli op de onderwijsvestiging in Qatar. Vandaag start dit onderzoek in Leeuwarden, uitgevoerd door het Haagse evaluatiebureau Hobéon Certificering, die wij als hogeschool de opdracht hebben gegeven om dit onderzoek extern en onafhankelijk te verrichten.

Gedurende de hele dag begeleid ik de briefings en de debriefings die voorafgaan en die volgen op de panelgesprekken die vanmorgen en vanmiddag worden gevoerd. Het auditpanel voert gesprekken met het College van Bestuur, met Heads of School, met Academic Deans, met medewerkers van diverse ondersteunende corporate diensten (Educational Support Office, Finance & Control, Human Resource Management en Quality Assurance) en met docenten van de verschillende examencommissies en docenten die een coördinerende rol vervullen in de contacten tussen de drie opleidingen in Leeuwarden en in Doha.

Aan het eind van de dag presenteert het audit panel haar eerste bevindingen van het onderzoek van vandaag. Het panel benoemt de consistentie die zij aantrof in strategie, beleid, bestuur, management en coördinatie en spreekt uit dat zij als vervolgstap komende maand in Qatar graag wil zien op welke wijze deze aspecten overeenkomen in de organisatie en in het onderwijs van onze drie internationale opleidingen in de Stenden-vestiging in Doha.

Geen opmerkingen: