maandag 18 april 2011

Vol verwachting Palmpasen

Zondag 17 april 2011

Vandaag is het Palmzondag. Dan vieren we de intocht van Jezus Christus in Jeruzalem. Palmzondag is de zondag waarop de Stille Week begint, de week die voorafgaat aan het Paasfeest. De ochtendkerkdienst van vanmorgen in De Hege Stins wordt georganiseerd door de Evangelisatiecommissie. Het thema van deze eredienst is: 'Vol verwachting, Palmzondag'. Jezus komt Jeruzalem binnen en dan zijn de verwachtingen hoog gespannen, maar ... het is anders dan het lijkt.


Gospelkoor en -band 'New Creation' uit Joure verlenen aan deze dienst hun muzikale medewerking. De voorganger vanmorgen is dominee Akke Fokje Stienstra, oorspronkelijk uit Stiens, maar nu werkzaam in Hengelo. New Creation Gospel Choir is een interkerkelijk gospelkoor, dat bestaat uit ongeveer 30 zangers en zangeressen. De leden komen uit verschillende kerkgenootschappen. Het doel van dit gospelkoor is om door middel van aansprekende zang en muziek te getuigen van het Evangelie. En dat doen ze vanmorgen alleszins. Hun performance is professioneel en de Blijde Boodschap staat centraal.


Aan het begin van de kerkdienst verlaten de kinderen de volle kerkzaal, want zij gaan tijdens de dienst in de Kindernevendienst op eigen wijze ook aan de slag met Palmpasen. Na de preek komen de kinderen weer terug in de kerkzaal. Tijdens het zingen van een lied wandelen de basischoolkinderen daarbij in een lange optocht door de kerkzaal, met in hun handen allen een zelfgemaakt, mooi met lekkernijen versierd Palmpasenkruis, met in top de welbekende Broodhaan.

Geen opmerkingen: