maandag 24 januari 2011

Vergadering Regiocomité Fryslân van Vereniging VU-Windesheim

Maandag 24 januari 2011

Na onze avondmaaltijd in de Canteen van Stenden hogeschool vangt de vergadering van het Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim aan in een vergaderzaal van Stenden University Hotel te Leeuwarden. Als we binnenkomen, hebben de studenten van dit leerbedrijf van de Stenden-opleiding Hoger Hotelonderwijs, de vergaderzaal al weer keurig voor ons in gereedheid gebracht.

We bespreken de resultaten van de VUconnected-bijeenkomst "Goed Voornemen: Sociaal Ondernemen" en de thematiek van de aanstaande Informatie- en Werkbijeenkomst over "Maatschappelijk programmeren met impact en de rol van het regionaal netwerk". Daarnaast leggen we ook de publicatie van één van onze regiocomitéleden, getiteld "Geuzenacademie Fryslân" naast deze twee werksessies. Deze publicatie is een gedachte over de versterking van de kennisinfrastructuur in Fryslân, die we in relatie tot de thematiek van de twee eerstgenoemde bijeenkomsten bespreken.

Dan gaan we verder met de planvorming van ons Debatcafé Fryslân, dat we zesmaal per jaar organiseren in samenwerking met VUconnected, met het Friesch Dagblad en samen met en in Tresoar te Leeuwarden. We denken daarbij aan debatten, zoals: een Statenlijsttrekkersdebat, Verschoolsing van de samenleving, Bureaucratie in de zorg, Duurzaam sociaal ondernemen, Terpen en University Campus Fryslân. Andere publieksactiviteiten die gepland staan, gaan over: Bijbels met zilverbeslag, Tsjernobyl 25 jaar later, de Sminialezing 2011 en de jaarlijkse Alumnibijeenkomst van de Vrije Universiteit.

Behalve deze publieksactiviteiten komen uiteraard ook de lopende zaken binnen onze Vereniging VU-Windesheim aan de orde en aan het eind van deze vergadering evalueren we onze activiteiten van de afgelopen maanden. Als alles is besproken en als alle werkafspraken zijn gemaakt, gaan we weer uiteen om in de komende weken en maanden op grond van de gemaakte afspraken verder vorm en inhoud te geven aan onze werkzaamheden in het kader van de Vereniging en van VUconnected. Onze successen van de afgelopen weken en maanden geven richting aan onze nieuwe plannen en activiteiten in Fryslân. Daarbij prijzen we ons gelukkig met prima samenwerkingspartners en met de hoge opkomstcijfers van de deelnemers van onze publieksactiviteiten.

Geen opmerkingen: