dinsdag 18 januari 2011

Proefvisitatie van Vrijetijdsmanagement

Dinsdag 18 januari 2011

Een mooie dag voor de HBO-bacheloropleiding Vrijetijdsmanagement van Stenden hogeschool te Leeuwarden. Deze opleiding is zover dat ze zich kan laten visiteren en accrediteren, zoals dat om de zes jaar voor elke opleiding in het Nederlands hoger onderwijs te doen gebruikelijk is.

Vandaag organiseert de opleiding een zogenoemde proefvisitatie om daarmee alle betrokkenen optimaal voor te bereiden op de komende visitatie. Een intern en extern samengesteld audit team heeft het Zelfevaluatierapport van de opleiding bestudeerd en neemt kennis van de onderliggende documentatie. De hele dag gaat het audit team in gesprek met docenten, bestuur, management, studenten, afgestudeerden en met werkveldvertegenwoordigers.

Op deze wijze krijgen de vertegenwoordigers van de opleiding volop de gelegenheid om te laten zien waarom ze zo trots zijn op deze gewilde HBO-opleiding. Over enkele dagen zal het audit team aan de opleiding een rapportage aanbieden met daarin de laatste aanbevelingen ter voorbereiding op de naderende visitatie. Als iedereen en alles dan optimaal is voorbereid, is het aan de opleiding om aan het externe visitatiepanel te tonen dat ze klaar is voor de accreditatie, teneinde ook de komende zes jaar goed onderwijs te blijven aanbieden.

Geen opmerkingen: