dinsdag 7 december 2010

Start Proefvisitatie in Qatar

Dinsdag 7 december 2010

Aan het begin van de ochtend word ik samen met de panelleden van het Proefvisitatieteam van Stenden hogeschool afgehaald bij ons hotel in Doha, om van daaruit naar de Qatarese campus van Stenden hogeschool te rijden. Daar worden we ontvangen en welkom geheten door het management team van Stenden University Qatar. Na mijn korte briefing aan het auditteam beginnen we met de proefvisitatie van de drie opleidingen van Stenden hogeschool, die hier al enkele jaren worden aangeboden.

We beginnen met een rondleiding door het drie verdiepingen tellende onderwijsgebouw van deze hogeschool. Daarbij bezoeken we onder andere de onderwijsruimtes en alle faciliteiten - waaronder de bibliotheek - ten behoeve het hier gegeven hoger beroepsonderwijs. Gedurende de hele dag verzorg ik eerst de briefings en later de debriefings voor de panels die voor de audit worden voorgeleid aan het audit team. Achtereenvolgens passeren de volgende stakeholder groups de revue: managementteam, docenten, werkveldvertegenwoordigers en alumni. Rond 18.30 uur worden we teruggebracht naar het hotel voor een korte pauze.

Een uur later worden we weer bij ons hotel afgehaald voor een diner in een Egyptisch restaurant. Dit pas geopende restaurant is gelegen in een geheel nieuw gebouwde “cultural village”, waarin je – als je er doorheen loopt - van de ene verbazing in de andere valt. Zo heeft men hier bijvoorbeeld een kolossaal amfitheater gebouwd. Je krijgt het gevoel dat je hier door een virtual reality world wandelt. Volgens mij was het “Bob de Bouwer” die in zijn kinderliedje vragend zingt: “Kunnen we het maken?”. In Qatar zeggen ze dan als het ware “Yes, we can”; en dan voegen ze ook de daad bij het woord.

Geen opmerkingen: