vrijdag 10 september 2010

Bestuursvergadering Nederlands Bijbelgenootschap

Vrijdag 10 september 2010

In het kantoor te Haarlem hebben we vandaag de Bestuursvergadering van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Deze vergadering wordt bijgewoond door de bestuurders en door enkele medewerkers van het bijbelgenootschap. We blikken eerst terug op de laatstgehouden vergaderingen van de Ledenraad, van het Bestuur en op de themabijeenkomst van ons Bestuur met de Bestuurscommissie Financieel Economische Zaken (FEZ), hetgeen onze voorgaande drie bijeenkomsten waren alvorens ons zomerreces aanving. Daarna bespreken we de resultaten van een aantal contacten van en met vrijwilligers en medewerkers, die in de maanden mei tot en met augustus 2010 hebben plaatsgevonden, zoals bijvoorbeeld de Katholieke Bijbelstichting, Uitgeverij Jongbloed, de United Bible Society, het Bijbels Museum, de Stichting Christelijk-Sociaal Congres en onze participatie in het Flevo Festival.

Daarna staat de financiƫle Kwartaalrapportage en de Meerjarenraming op de agenda en bespreken we de resultaten en plannen met betrekking tot Fondsenwerving onder stichtingen. Ook bespreken we de onderzoeksresultaten van het onderzoek "Christelijk Charitatief Peil 2010", het jaarlijkse onderzoek naar naamsbekendheid, imago en geefklimaat. Aansluitend rapporteert de directeur van het NBG over de voortgang met betrekking tot de "Metadiscussie Vrijwilligerswerk", die momenteel wordt gevoerd met vrijwilligers en medewerkers van het NBG.

Aan het eind van de vergadering komen nog een aantal bestuurszaken aan de orde, zoals de te verwachten statutaire wisselingen in het bestuur, in de Commissie FEZ, in de Ledenraad en in het Landelijk Beraad. Ook personele zaken, statutenvernieuwing en het vergaderschema voor het komende seizoen passeren de revue. Vier uur na aanvang van deze bijeenkomst zijn alle agendapunten volledig afgehandeld en gaan we 's avonds het welverdiende weekend in.

Geen opmerkingen: