dinsdag 8 juni 2010

Smaaktest van Arla in de Canteen van Stenden hogeschool

Dinsdag 8 juni 2010

Arla Foods is een Zweeds-Deens gefuseerde zuivelcoöperatie van melkveeboeren. Vanwege de kartelwetgeving moesten de in Nederland gefuseerde zuivelfabrikanten Friesland Foods en Campina op grond van de geldende Europese regelgeving een aantal activiteiten afstoten. Arla heeft in dat kader toen een zuivelfabriek, een aantal zuivelmerken en een tien jaar durende licentie van het merk Friesche Vlag overgenomen. Arla Foods beschouwt Nederland momenteel als één van haar kernmarkten op het gebied van zuivelproducten. Het motto van Arla is: "Dichter bij de natuur".

Tijdens de lunchpauze staat vanmiddag bij de ingang van de Canteen van Stenden hogeschool een medewerker van Arla met een smaaktest. Hij heeft twee soorten drinkyoghurt in de aanbieding. Het zijn twee puur milde biologische drinkyoghurts, gemaakt van zuivere biologische zuivel. Deze drinkyoghurts zijn op smaak gebracht met een scheut echte vruchtensap van de beste biologische vruchten. Op zijn presentatietafel staan twee smaken, te weten: Sinaasappel/Banaan en Zwarte bes/Framboos.

De deal is als volgt: je mag één van deze bekers drinkyoghurt gratis meenemen om die in de Canteen te consumeren. Daarbij beoordeel je dan het nieuwe product. Als je daarna de Canteen verlaat, lever je de lege drinkbeker weer in en deponeer je die in het krat waarvan het opschrift correspondeert met je bevindingen. Je kunt daarbij kiezen uit: "Yes, I like it!" of "No, I don't like it ...".

De drinkbekers vinden gretig aftrek en worden ook conform afspraak geretourneerd. Het krat met "Yes, I like it!" is overtuigend voller. Als ik de beker inlever, arriveren ook twee andere collega, die hun beker beiden in "No, I don't like it ..." deponeren, met als verantwoording: teveel caloriën en te zoet. Waarschijnlijk zijn er ook testkandidaten die niet konden of niet wilden kiezen, want toen ik de drinkbeker bij binnenkomst mee kreeg, stonden twee drinkbekers op de scheiding van beide kratten.

Geen opmerkingen: