woensdag 3 februari 2010

Vraag alleen hier om voetbalplaatjes

Woensdag 3 februari 2010

Reikende handen, vragende blikken en smekende stemmen. Ze helpen deze keer niet. De boodschappende vrouw die zojuist de supermarkt van Albert Heijn verlaat, stelt de achter het dranghek opgestelde voetbalplaatjesvragende jeugd teleur met haar antwoord: "Dizze plaatsjes binne foar ús eigen bern, want dy sparje se ek". De kinderen achter het dranghek realiseren zich dat ze bij deze passante kansloos zijn. Hun blik richt zich direct al weer op de volgende klant die de supermarkt verlaat. Evenals vorig jaar (zie mijn weblogbericht van 3 februari 2009) is de voetbalplaatsjesgekte weer uitgebroken. De verzamelwoede viert in den lande weer hoogtij, zo ook in Stiens.

Tot en met 7 maart 2010 wordt - zolang de voorraad strekt - één zakje met daarin vijf verschillende voetbalplaatjes uitgereikt bij elke besteding van tien euro aan boodschappen bij de winkels van Albert Heijn en van AH to go. Totaal zijn er 271 verschillende voetbalplaatjes. Het verzamelalbum van de Eredivisie waar de voetbalplaatjes in geplakt kunnen worden, is te koop bij Albert Heijn, bij AH to go en bij de AH Boodschappenwebwinkel. De afgebeelde kleedkamers in het voetbalplaatjesalbum zijn zo waarheidsgetrouw mogelijk weergegeven, maar daarbij is in sommige gevallen wel gebruik gemaakt van fotobewerking. Het bewaarblik waar dubbel gespaarde voetbalplaatjes in bewaard kunnen worden, is ook te koop bij Albert Heijn en bij de AH Boodschappenwebwinkel.

Wie eenmaal met verzamelen is begonnen, wil doorgaans de hele serie compleet hebben. Daartoe worden onder andere ruilbijeenkomsten belegd. De voetbalplaatjesruilmiddagen van AH werden vorig jaar in den lande zo goed bezocht, dat Albert Heijn dit jaar twee keer zo'n ruilmiddag organiseert. Deze middagen zijn de laatste kans om je album compleet te krijgen. Er wordt dan niet alleen in alle winkels geruild, maar ook het PSV-stadion in Eindhoven zal dan het decor zijn van een grootse ruilmiddag.

Geen opmerkingen: