vrijdag 11 december 2009

Winterfestival bij de Oldehove in Leeuwarden

Vrijdag 11 december 2009

Na een geslaagde eerste versie van het Winterfestival van een jaar geleden is in Leeuwarden de komende winterweken tot en met 10 januari 2010 de grootste mobiele ijsbaan van de Benelux van maar liefst 900 vierkante meter te vinden aan de voet van de Oldehove. Het Oldehoofsterkerkhof is inmiddels omgetoverd tot een waar winterparadijs, waarbij een ijsbaan, het Iglo-winterpaviljoen en de bijpassende sfeervolle aankleding de ingrediënten zijn voor de sprookjesachtige setting die dit Leeuwarder Winterfestival inmiddels kenmerkt.

De Stichting Winterfeest Leeuwarden, die dit Winterfestival organiseert, onderhoudt contacten met andere organisaties, zoals: scholen, sport- en vrijwilligersverenigingen, studentenverenigingen, ondernemersvereningen en de gemeente Leeuwarden. Voor de bezetting op en rond de ijsbaan wordt gebruikt gemaakt van de vrijwilligers van deze organisaties.

Tijdens het Winterfestival worden diverse evenementen op en naast het kunstijs georganiseerd voor alle doelgroepen, met onder andere: schoolprojecten, koffieconcerten, Leeuwarden in ʻVuur & Vlamʼ, het Jubileum-Eeuwfeest van de Friesche Elfsteden Vereniging, de Suprisetruck van 3FM, het Aftelfeest van de komende jaarwisseling en de AEGON Junior Schaatsspelen.

Op 31 december 2009 staat het Oldehoofsterkerkhof in het teken van het Aftelfeest. De Leeuwarder burgemeester Ferd Crone zal na een gezamenlijk aftellen het nieuwe jaar 2010 inluiden. Vanaf de Oldehove wordt dan een spetterend vuurwerk ontstoken.

Geen opmerkingen: