zondag 13 december 2009

Kerstconcert van Stendenkoor en studentenorkest in MCL

Zondagavond 13 december 2009

Voor alle studenten, medewerkers en overige belangstellenden verzorgen het Stendenkoor en het studentenorkest vandaag tweemaal een Kerstconcert, vanmiddag in de Grote Kerk van Emmen en vanavond zijn Durkje en ik aanwezig bij het Stenden-Kerstconcert in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Collega Harm Witteveen is al jaren de gewaardeerde dirigent van ons Stendenkoor & orkest.

We krijgen vanavond een prachtig muzikaal programma voorgeschoteld in een bijna volle zaal. Begonnen wordt met het eerste deel van het Weinachtsoratorium van Johan Sebastiaan Bach. In wisselende bezettingen van koor, orkest en alt Carina Vinke worden vier muziekstukken gezongen en gespeeld. Mooi is dat de spreekstem van de Recitativo's, de lezingen uit Lucas 2, wordt verzorgd door onze vice-voorzitter van het College van Bestuur, Klaas Wybo van der Hoek. Een mooie co-productie dus, die na het slotkoor met een hartelijke applaus wordt gewaardeerd.

Daarna volgt een dubbelconcert van J.S. Bach, verzorgd door de solisten Helena Tamminga en Pien 't Hart op 1e en 2e viool. Na het "Ave Maria" van Bach en het "Ave verum corpus" van Wolfgang Amadeus Mozart volgt een hele mooie uitvoering van "Leise rieselt der Schnee", van Eduard Ebel, gevolgd door een daverend applaus.

Na "Cantique de Jean Racine" volgt het "Adagio" van Mendelsohn-Bartholdy, verzorgd door onze student Reinold Broersma op viool, begeleid door Monique van der Ven op vleugel. Daarna komen nog "Minuit Chretien" en de Christmas Carol "Hark! what mean those holy voices" en "The Three Kings", waarna het imposante "Gloria" van Vivaldi door koor en orkest op grootse wijze wordt uitgevoerd.

Prachtig, zo'n mooi kerstgeschenk van onze Stenden hogeschool voor iedereen die het wil horen en zien.
Na het concert maken velen van de gasten gebruik om de leden van het koor en het orkest te bedanken voor deze mooie uitvoering.

"Bald ist die heilige Nacht,
Chor der Engel erwacht,
horcht nur, wie lieblich es schallt:
Freue dich, Christkind kommt bald".

(uit: Leise rieselt der Schnee, Eduard Ebel)

Geen opmerkingen: