dinsdag 10 november 2009

Martha Boringa-Sinnema exposeert in Stiens

Dinsdag 10 november 2009

Tot en met 4 januari 2009 exposeren twee zussen gezamenlijk in het gemeentehuis van Leeuwarderadeel te Stiens. De twee schilderende zussen zijn Martha Boringa-Sinnema en Ina Dijkstra-Sinnema. Ze zijn opgegroeid in de gemeente Leeuwarderadeel. Ze willen graag hun artistieke bijdrage leveren aan de Kultuerried Ljouwerteradiel door middel van het tentoonstellen van de door hen gemaakte schilderijen.

Deze tentoongestelde duo-collectie is divers. Het materiaal van de geëxposeerde werken bestaat uit acryl en gemengde technieken met jute, vloeipapier en gesso. Gesso is een krijt-ondergrond, toegepast op hout, board, doek of op ander schildermateriaal. Gesso is het Italiaans woord voor gips. Deze krijtondergrond (gesso) is bedoeld om het medium - waarop wordt gewerkt - te egaliseren. Een bijkomend voordeel van het gebruik van gips is dat de verf niet in het materiaal trekt.

Eén van de geëxposeerde werken is het schilderij “De stoel” van Martha Boringa-Sinnema, een combinatietechniek van acryl en jute op board.

Geen opmerkingen: