dinsdag 27 oktober 2009

Kennismaken met College van Bestuur van Windesheim in Zwolle

Maandag 26 oktober 2009

Het College van Bestuur (CvB) van de Christelijke Hogeschool Windesheim bestaat momenteel uit drie heren, te weten: Albert Cornelissen (voorzitter van het CvB), Jan Willem Meinsma en Hein Dijkstra. De eerste twee genoemde collegeleden zijn in dit kalenderjaar toegetreden tot het College van Bestuur en maken samen met de heer Dijkstra in deze hoedanigheid tevens deel uit van het Verenigingsbestuur van de Vereniging VU-Windesheim. Het nieuw-samengestelde CvB van Windesheim heeft onlangs alle leden van de Regiocomité's van de Vereniging VU-Windesheim uitgenodigd om (nader) met hen kennis te maken. Samen met de Friese mede-comitéleden Wil Lodewijk en Henny Sijbranda woon ik als voorzitter van het Regiocomité Fryslân dit avondvullend programma bij op de hogeschool-campus te Zwolle.

Na de ontvangst en kennismaking verzorgen de collegeleden Cornelissen en Meinsma elk een voordracht, waarin een aantal actuele ontwikkelingen van de Zwolse hogeschool aan de orde komen. Aansluitend volgt een gesprek over de mogelijkheden van onze Regiocomité's om met Windesheim en met andere, externe partners te komen tot een aantrekkelijk programma-aanbod van VU-connected, tot voor kort nog VU-podium genoemd.
Voorafgaand aan het diner presenteren de twee Windesheim-alumni Sander Apperlo en Gerben Knol in samenwerking met docent Arie Jansen hun afstudeerproject "A new museum for Brancusi", waarmee zij de Annette Roeters Prijs 2007/2008 wonnen. Met hun afstudeerproject namen deze twee toen nog afstuderende studenten deel aan de internationale architectuurprijsvraag, die moet leiden tot een nieuw museum voor de kunst van Constantin Brancusi, dat gebouwd wordt naast het Centre Georges Pompidou te Parijs.

Na het diner verzorgen lector Jaap Timmer en kenniskringlid Klaas van der Kolk een presentatie over hun lectoraat "Veiligheid en Sociale Cohesie" in het algemeen en over de onderzoeksprojecten van deze lector en zijn kenniskring in het bijzonder. Vorig jaar was lector Timmer bij ons Regiocomité in Leeuwarden te gast in het Debatcafé handelend over de veiligheid in Leeuwarden, dat wij als Regiocomité organiseerden in samenwerking met het Friesch Dagblad en met de Leeuwarder burgemeester Ferd Crone (zie mijn weblogbericht van 27 november 2008).
De laatste presentatie wordt verzorgd door Ans Netjes, die ons vertelt over het dit jaar opgestarte "Windesheim Honours College". Deze avond wordt daarop aansluitend in het hogeschoolcafé afgesloten.

Geen opmerkingen: