zaterdag 17 oktober 2009

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2009 in Utrecht

Zaterdag 17 oktober 2009

Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs vind je jaarlijks de nieuwste snufjes op het gebied van kamperen. Tot en met woensdag 21 oktober 2009 wordt deze beurs gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Vandaag bezoeken Durkje en ik deze beurs.

Op deze jaarbeurs treffen we een groot aanbod aan van caravans, campers, vouwwagens, tenttrailers, stacaravans en voortenten. Tevens zijn er stands, waarin bijvoorbeeld informatie wordt gegeven over kamperen in het algemeen en campings in het bijzonder. Ook is het kennis nemen en kopen van diverse kampeeraccessoires op deze beurs mogelijk.

Mede ten gevolge van de huidige economische malaise loopt in Nederland momenteel de verkoop van caravans en campers zo'n 20 procent achter. De vraag naar gebruikte kampeerwagens is daarentegen wel toegenomen. Desondanks zie je naast een klein aantal budgetoplossingen voor de zuinige kampeerder toch ook een flink aanbod aan kampeerwagens uit de bovenkant van de markt. Zo vind je hier nog uitgebreide presentaties van lange rijen campers met verkoopprijzen tussen de 50.000 en 175.000 euro. Campers en caravans, die dan zelfs ook nog aantrekkelijk moeten worden gemaakt met een buitenbioscoop, een buitendouche, een buitenkeuken en natuurlijk nog de scooter of motorfiets die in de berging onderin de camper kan worden gereden. En, o ja, vergeet dan niet om ook nog een klein stadsautootje te laten trekken door je camper, want ook voor de daartoe benodigde trekstangen kun je hier terecht.

Zo'n jaarbeurs is - voor wie dat wil - dan ook nog de plek om bijvoorbeeld de nieuwste "PowrMovers" te testen, je op te geven voor een minicursus Caravantraining, elektrische tweewielers te testen, of je kleine kinderen blij te maken met een camperballon, een ezelritje of met een schminkbeurt bij de kleurrijke kidsbus van de Sprookjescamping.

Geen opmerkingen: