zondag 21 juni 2009

Geke Pot exposeert in De Hege Stins

Zondag 21 juni 2009

Vanaf medio april 2009 exposeert Geke Pot enkele van haar schilderijen in De Hege Stins te Stiens. Geke Pot is geboren in 1943 in Beilen en woont momenteel in Leeuwarden. Ze heeft in Hoogeveen de A-opleiding Verpleegkundige gedaan en daarna in 1969 in het Diaconessenhuis van Leeuwarden volgde ze ook de kraamopleiding. Vanaf 1976 werkte ze bij de “Stichting Hallum” en volgde ze de opleiding Maatschappelijk Werk in Ede. Ze heeft uiteindelijk 23 jaar gewerkt bij de Stichting Hallum; onder andere als intaker. Verder verrichtte ze werk op het gebied van deskundigheidsbevordering.

Vanaf 1981 schildert ze. Geke Pot heeft van diverse kunstenaars les gehad. Momenteel heeft ze wekelijks nog les in Leeuwarden. Daar heeft ze ook aan diverse exposities mee gedaan.

Er liggen heel wat voetstappen van haar in Stiens en in ons het kerkelijk centrum “De Hege Stins”. Ze vindt het leuk dat ze gevraagd werd om in de ontvangsthal van De Hege Stins te exposeren. Geke Post zocht voor haar tentoonstelling vooral “kleur & fleur” bij elkaar en nu hoopt ze dat je er als bezoeker van de expositie van zult genieten. Eén van de door haar momenteel geëxposeerde werken, is het schilderij "Klaproos".

Geen opmerkingen: