donderdag 7 mei 2009

Kleurt de bloesem roze

Donderdag 7 mei 2009

De NCRV is een maatschappelijk betrokken mediaorganisatie, die zich - geïnspireerd door het protestants-christelijke gedachtegoed - inzet voor de kwaliteit van de samenleving. Deze omroepvereniging ontwikkelt vanuit eigen inspiratie kwalitatief hoogwaardige programma’s en andere content, die raken, ontroeren en aanzetten tot beweging. Authenticiteit en menselijke maat kenmerken de content.

Content van allerlei soort is te vinden op televisie, op radio en op het wereldwijde web. Betreed bijvoorbeeld ook eens het digitale poëziepodium van de NCRV. De NCRV-website “Dichttalent” biedt beginnende en gevorderde Nederlandstalige dichters namelijk de kans een groot publiek te bereiken. Je kunt je op de website van dit virtuele podium aanmelden door een persoonlijk paspoort aan te maken. Daarna kun je je gedicht(en) plaatsen. Misschien komt je gedicht dan op het podium te staan, of wordt het gepubliceerd in de NCRV-Gids, of bijvoorbeeld voorgedragen op de radio.

Eén van de recente gedichten die momenteel op dit digitale poëziepodium staat, is geschreven onder het pseudoniem “Lady Love” en draagt als titel:

Kleurrijk

wolken zeilen in hoog tempo
aan ons voorbij
geplengde druppels leunen
op vers ontpopte knoppen

zolang de zwaartekracht
zich nog geen meester maakt

kleurt de bloesem roze

(foto: De Hege Stins, Stiens, april 2009)

Geen opmerkingen: