woensdag 22 april 2009

2e Prijs voor jonge ondernemers Stenden hogeschool Emmen

Woensdag 22 april 2009

Afgelopen donderdag en eergisteren was ik in Emmen ter begeleiding van de Proefvisitatiedagen voor de twee opleidingen van de sector Economie & Management van Stenden hogeschool in Emmen (zie mijn weblogbericht van 16 april 2009). Vanmiddag voer ik hier het Accreditatiestartgesprek met het management en de stafmedewerkers van de vijf Techniek-opleidingen van Stenden hogeschool in Emmen.

Als het Accreditatiestartgesprek is afgerond, ontmoet ik in de ontvangsthal van de hogeschool een student van de opleiding International Business and Languages, die afgelopen maandag participeerde in de Proefvisitatie van IBandL. Hij staat hier bij een verkoopstand van YoungBrand SC, waar Riemclips worden gepresenteerd en verkocht. Deze ondernemende student vertelt dat zeven Economie-studenten samen met één Techniek-student in het kader van "Jong Ondernemen" het studentenbedrijf "YoungBrand SC" hebben opgericht op Stenden hogeschool in Emmen.

Bij de start van deze onderneming werd over een product nagedacht en door middel van onderzoek kwam naar voren dat veel mensen op zoek zijn naar een oplossing voor een neerhangende riem. Daarom heeft dit studentenbedrijf hiervoor een oplossing bedacht: de zogenoemde "MAXClip". Met deze clip kan het neerhangende eindstuk van de broekriem worden vastgezet. Bovendien is de riemclip ook een modisch accessoire: de clip is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren èn met of zonder sticker-opdruk.

De productie van deze clip wordt helemaal binnen de technische afdeling van onze hogeschool gedaan. Er zijn dan ook alleen studenten bij het ontwerp, de productie en de verkoop betrokken. Op de regio-marktdag voor alle studentenbedrijven van afgelopen zaterdag 18 april 2009 in Hoogeveen werden de inspanningen van dit team jonge ondernemende studenten met de 2e plaats van alle deelnemende HBO-teams gewaardeerd. Gefeliciteerd! Na uiteraard een aantal riemclips van deze "young entrepreneurs" gekocht te hebben, rijd ik weer terug van Emmen naar Leeuwarden.

Geen opmerkingen: