zondag 15 maart 2009

Van God los, los van God? O jee, O nee!

Zondag 15 maart 2009

De Gemeentedienst op deze avond van "Zondag Oculi" wordt georganiseerd door de Gereformeerde Evangelisatie Commissie van Stiens. We komen om 19.00 uur in een prima gevulde kerkzaal bijelkaar in De Hege Stins te Stiens. Voorganger is mevrouw Lammie Brandwijk-de Vries en Han Giesing is de organist. Het thema van deze kerkdienst is "Van God los, los van God".

Gospelgroep "The Rising Hope" uit Burgum is door de Evangelisatiecommissie uitgenodigd om medewerking aan deze Sing In te verlenen. The Rising Hope bestaat uit ongeveer 30 leden tussen de 13 en 35 jaar en staat onder leiding van Wim Dijkstra. Het koor wordt ondersteund door een combo, bestaande uit drums, basgitaar, piano en synthesizer. Het is een gospelgroep met "power", want ze maken het zichzelf niet gemakkelijk met de gevarieerde muziekstukken - zoals bijvoorbeeld "Still" en "Testify" - die ze uitvoeren. Veel solo's, veel zang met tegenzang, wisselingen van zacht naar keihard en weer terug naar zacht, èn in de liederen wisselingen van toonhoogte; het is duidelijk een gospelgroep met lef.

Een mooi lied is ook hun "Don't look at me if you're looking for perfection, don't look at me, look at Him!" En juist dat lied pas perfect bij deze "Zondag Oculi" van de Veertigdagentijd. Oculi is Latijn voor "Mijn ogen", afkomstig uit de intochtspsalm 25 (vers 15): "Mijn ogen zijn altijd gericht op de Heer". Hoezo "Van God los, los van God"?, want "Oculi mei semper ad Dominum". En dan duurt een zondag veel te lang, aldus de verkondiging van mevrouw Brandwijk, want die blijde boodschap willen we met het oog op onze grote Voorganger Jezus direct de eerstvolgende werkdag(en) toch al in de praktijk brengen?! Dus niet los van God, maar met het oog (Oculi) op God.

Geen opmerkingen: