maandag 2 februari 2009

Grondwerk hervat

Maandag 2 februari 2009

Toen de vorst nog niet regeerde, is enkele weken geleden begonnen met de grondwerkzaamheden rondom de nieuwbouw van Stenden hogeschool aan de Rengerslaan in Leeuwarden. De voorbereidende werkzaamheden voor de later nog uit te voeren beplanting zijn nagenoeg gereed. Toen Koning Winter echter wel ging regeren, was het met de rest van het grondwerk even gedaan.

Op de dagen dat de vorst nog in de grond zat, was het vrij eenvoudig om vanuit alle richtingen de ingang van het atrium te bereiken. De paar meters over diepgevroren modderkluiten en over het cunet met het daarin bevroren zandbed, vormden geen belemmering en lieten het toe om met redelijk schoon schoeisel de nieuwbouw te betreden. Dat werd eind vorige week al lastiger, toen de bevroren bovenlaag van de ondergrond ontdooide.

Inmiddels is het werk hervat en is begonnen met de aanleg van de ingangspartij vóór de Globe, vóór de nieuwbouw èn vóór het tussenliggende atrium. Een groot deel van de bestaande bestrating is vandaag verwijderd en met groot materieel is vandaag heen en weer gereden om grond te verzetten vanaf de huidige grondopslag achter de nieuwbouw naar de voorzijde aan de Rengerslaan. Het zal nog enige tijd duren, maar dan zal ook deze ingangspartij er weer netjes bij liggen om alle interne en externe gasten over een schoon plaveisel het atrium te laten betreden.

Geen opmerkingen: