dinsdag 27 januari 2009

Ook boze boeren op Zakynthos

Dinsdag 27 januari 2009

"Protesterende boeren in Griekenland gaan door met hun acties tegen de regering, die al een bijna een week duren. Met tractors hebben ze grensovergangen geblokkeerd naar Bulgarije en Turkije. Al snel stonden daar files van tientallen kilometers lengte. Als teken van goede wil gingen twee overgangen naar Macedonië tijdelijk open om vrachtverkeer door te laten. De boeren willen ook de brug over het Kanaal van Korinthe blokkeren om het schiereiland Peloponnesos te isoleren van de rest van Griekenland. De boeren eisen steun van Athene omdat de prijzen van hun producten sterk zijn gedaald, waardoor ook hun inkomen is gekelderd. De Griekse regering heeft een half miljard euro toegezegd, maar dat vinden de boeren te weinig."

Zomaar een berichtje in de pers. Zoals je ze zo vaak leest in de krant of op internet. Maar dat het ook direct gevolgen heeft voor mensen die je kent, daar weet je meestal niet van of daar sta je vaak niet bij stil.

Vanavond krijgen we bericht van vrienden van ons, die al enige jaren op het Griekse eiland Zakynthos wonen. Ze zijn al jaren onze privé-verslaggevers, daar, op dat mooie Mediterrane eiland, waar we enkele jaren geleden zo genoeglijk vakantie vierden. Een persoonlijk verslag in woord en beeld van vandaag, vanaf dit Griekse eiland:

"Ze blokkeren vele wegen en vanmorgen op Zakynthos kon niemand met de auto de stad in of de veerboot op....
Ik moest helemaal aan het andere eind van de stad zijn en ik ben dus weer eens ouderwets Nederlands doorweekt van de regen thuisgekomen...
Want het regent pijpestelen....winter...."

Boeren en burgers, kop op, want na regent komt zonneschijn!

Geen opmerkingen: