zondag 7 december 2008

Jeugd-Adventsdienst met ZOAP en Stavorinus In Stiens

Zondag 7 december 2008

Enkele weken geleden is onze zoon Pieter met een groep jongeren van de 16+Soos - met begeleiding vanuit de Jeugdraad van onze kerk - begonnen om een Adventsdienst te organiseren. Hun Gemeentedienst wordt vanavond aangeboden in De Hege Stins te Stiens. Een goed gevulde kerkzaal met vooral veel jeugd - ook van buiten Stiens - woont deze Jeugddienst bij. Het thema van de kerkdienst is Advent, verwachting.

De muzikale begeleiding is in handen van de christelijke rockband ZOAP uit Leeuwarden. De naam ZOAP staat voor Zomaar Apart, en dat is precies wat ze willen zijn. Zomaar een stel jongeren die ervan houden om God te aanbidden, zichzelf apart gezet gezien voor Hem. ZOAP speelt vooral tijdens o.a. jeugddiensten, conferenties en festivals. Ze spelen Opwekkingsliederen, maar ook eigen nummers. Het is een jonge band met prima apparatuur en bovenal zichtbaar veel plezier in de dingen die ze doen. Kortom, een band met uitstraling!

De Soosjeugd heeft George Stavorinus uitgenodigd als spreker. Stavorinus is bij veel van de aanwezig jongeren en ouders welbekend als de geliefde godsdienstdocent van CSG Comenius Brandemeer in Leeuwarden. Al onze drie kinderen hebben twee jaar godsdienstonderwijs van deze markante godsdienstleraar gehad. Stavorinus begint met het via de beamer vertonen van prachtige plaatjes van al het mooie dat zijn Vader - God - voor ons heeft geschapen. Later volgt een overdenking over Advent, Verwachting, Verwondering, Eeuwigheid, Vergeving en het zoeken en vinden van een eeuwige relatie met God. Stavorinus eindigt zijn overdenking met de metafoor van God als zijn Duopassagier, die altijd met hem meerijdt.

We kijken terug op een prima jeugddienst. De Soosjeugd heeft zich flink ingespannen om er iets moois van te maken, hetgeen ons als kerkelijke gemeenschap tot grote dankbaarheid en trots mag stemmen. Bedankt jongelui, wij zien vol verwachting al weer uit naar jullie volgende Gemeentedienst. Ik zal er dan weer graag bij zijn.

Geen opmerkingen: