woensdag 10 september 2008

Historie in t-shirts bij De Eekhorst in Assen

Woensdag 10 september 2008

Aan het eind van de ochtend rijd ik van Stenden Leeuwarden naar Stenden Assen, naar wat voorheen Pabo De Eekhorst was. Met het managementteam overleg ik daar op welke wijze we het beste het protocol voor de accreditatie van de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs van de voormalige Hogeschool Drenthe kunnen integreren in het nu geldende accreditatieprotocol van de sinds 1 januari 2008 bestuurlijk geformeerde Stenden hogeschool. We spreken af op welke wijze we de komende weken in deze te werk zullen gaan om het reeds lopende accreditatieproces vlekkeloos te laten voortgaan. Volgend jaar verwachten we dan voor de beide Pabo's van Stenden hogeschool het kwaliteitsstempel te verkrijgen: "goedgekeurd".

Bij binnenkomst in het Stenden hogeschoolgebouw in Assen valt mijn oog op een groot raamwerk waarin 18 t-shirts hangen. Het is een verzameling van t-shirts, die voornamelijk herinneren aan de introductieweken voor eerstejaars studenten van de afgelopen jaren. Ook zie ik een t-shirt van een eindfeest van vierdejaars studenten. En er hangt een t-shirt met daarop in grote letters "juf" met daaronder een stempel, waaruit blijkt dat deze juf is "goedgekeurd".

Elk t-shirt heeft een eigen verhaal in zich. Het raamwerk brengt al die verhalen bijeen en herinnert de in de hal voorbijwandelende studenten en medewerkers aan gezellige en waardevolle binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Geen opmerkingen: