maandag 25 augustus 2008

Een week lang Stendenradio.nl in de lucht

Maandag 25 augustus 2008

Voor het eerst na de zomervakantie is het weer een drukte van belang in en rond Stenden hogeschool. In alle vestigingen begint vandaag de StudieStartWeek voor de eerstejaars studenten.
Studenten arriveren op de fiets met volle kampeerbepakking, anderen stappen voor het eerst uit de stadsbus vóór het schoolgebouw en wandelen verwachtingsvol naar binnen. De hele dag is de centrale hal van de vestiging in Leeuwarden gevuld met rijen wachtende studenten, die zich bij de diverse balies inschrijven voor deze StudieStartWeek. Onze jongste zoon Pieter begint hier vandaag zijn HBO-Bachelorstudie Office Management.

Maar ook onze oudste zoon Jan Wijbe loopt hier tussendoor rond met zijn reportertas met opnameapparatuur. Jan Wijbe is bij Stenden hogeschool weliswaar afgelopen juli 2008 al afgestudeerd voor de HBO-Bachelorstudie Media en Entertainment Management (MenEM), maar dat betekent niet dat hij het Stendenboek al heeft gesloten.

Enkele jaren geleden begon Jan Wijbe met enkele mede-MenEM-studenten de StudieStartWeek-radiozender binnen de hogeschool. Elk jaar wordt nu gedurende alle werkdagen van de StudieStartWeek 24 uur per dag radio gemaakt en de ether in gezonden. Via radio life te beluisteren in Leeuwarden op de frequentie 106.8 FM en in Emmen op 107 FM.

Hier en daar in de hogeschool hangen de posters, die studenten en medewerkers wijzen op de non stop-uitzending. Stendenradio heeft ook een eigen website: www.stendenradio.nl
Via deze website is het ook mogelijk om Stendenradio via Radio-stream en ook via TV-stream te ontvangen, bij de laatste met life-beelden uit de studio in onze Leeuwarder vestiging.
Het is nu even over negen uur in de avond en Durkje en ik zitten voor de monitor van de computer thuis, vanwaar we Jan Wijbe life in de radiostudio zien en horen. 't Ziet er goed uit en 't klinkt prima!
Vannacht gaat het door met non stop-muziek en morgen zijn er weer reportages vanuit de diverse locaties van de Studiestartweek in en rond onze Stenden-vestigingen in Friesland, Groningen en Drenthe. Met de auto gaan deze jonge radio-reporters naar alle locaties waar Stenden-activiteiten zijn in het kader van de StudieStartWeek.

Van 25 t/m 29 augustus 2008 allemaal te zien en te horen op Stendenradio.nl

Geen opmerkingen: