woensdag 18 juni 2008

Teamdag ESO-Expertise in Post Plaza te Leeuwarden

Woensdag 18 juni 2008
Omdat we ook in de Educational Support Organisation (ESO) van Stenden hogeschool momenteel organisatorisch in een transitieproces zitten wegens de aanstaande instellingenfusie m.i.v. 2009 hebben we de geplande tweedaagse ESO-Expertise-scholing over de zomervakantie heen getild om vandaag in een Teamdag van ESO-Expertise aan het werk te kunnen gaan met de herinrichting van ESO.

Vanmorgen bespreken we eerst de hoofdlijnen van het beoogde Inrichtingsplan voor ESO, om vervolgens in subgroepen de 13 meest prangende vraagstukken te inventariseren die ons op korte termijn uitdagen. In die twee subgroepen geven we elkaar 72 organisatieadviezen.

Tijdens het individueel doorlezen van bovenstaande 85 resultaten noteert ieder de meest opvallende, essentiële aandachtspunten.
Die aandachtspunten clusteren we na de lunch in een plenaire sessie op acht sheets. Vanuit de inhouden van die acht sheets met daarbij óók de 85 resultaten van vanmorgen schrijven we vanmiddag tenslotte in tweetallen zes actieplannen, die we volgende week zullen bundelen en die we na de zomervakantie gaan uitvoeren.

Geen opmerkingen: